Kapitány a hídon - újabb fideszes pécsi haver adófizetői tízmilliókért

2014. október 7. 19:03 2014. okt. 7. 19:03

Kapitány Gergely volt újságíró és tévés cégével együtt 2009 óta több, mint 73 millió forintjába került a pécsieknek, de még a sógornője vezette cég is 12 milliót kapott. Az áldásból az önkormányzat mellett fontosabb cégei sem maradhattak ki.



"Kapitány érdekeltségébe a K és K Produkció Bt, és sógornője cége, a BL Média Kft. tartozik. Imázsépítésre, válságkommunikációra, politikai tanácsadásra, kommunikációs tevékenység segítésére szerződött az önkormányzattal, a Biokommal, a Tettye Forrásházzal, a PÉTÁV-val, a Pécsi Közlekedési Zrt-vel és a Pécsi Városfejlesztési Zrt-vel. Négy év alatt Kapitányéknak összesen 60 milliós nagyságrendű közpénz jutott négy év alatt. Érdekesség, de az Igazságügyi Minisztérium online nyilvántartásában Kapitány cégének mérlegét 2009 óta nem lehet látni, így nem tudni, hogy máshonnan származik-e bevétele a pécsi közpénzeken kívül" - erről Gulyás Emil, a szocialista párt pécsi elnöke beszélt sajtótájékoztatóján.
A volt újságíró és tévés valójában ennél is többet akasztott le a pécsi adófizetők pénzéből. Kapitány a pécsi médiaközpont vezetőjeként, valamint a K & K Produkció Bt-n keresztül 73,2 millió forintot kapott a várostól, a Pécs Holdingtól, a Biokomtól, a Pétávtól, a Tettye Forrásháztól és a pécsi tömegközlekedési cégektől. A tanácsadói szerződésekben kommunikációs tervezés, tanácsadás, krízishelyzetek megoldására adott javaslatok, konzultációk szerepelnek. A Holdingtól havi nettó 100, a Tüke Busztól nettó 290, a Városfejlesztési Nonprofit Zrt-től 300, a Tettyétől 250 és 285 ezer forintos számlák kerültek elő.

Feltűnik aztán egy érdekes Őrhalmon bejegyzett cég is, a Kanyó Kinga vezette BL Media&Communications; Kft. Páva Zsolt írta alá a szerződést, amely alapján a társaság politikai tanácsokat ad, politikai helyzeteket elemez, polgármesteri stratégiát alakít ki, kapcsolatot tart a médiával a polgármesteri kabinetet érintő kérdésekben és az önkormányzat sajtóreferensével. Mivel az önkormányzati sajtóreferens irodája a kabinet tőszomszédságában van, mindez valóban elképzelhetetlen egy Nógrád megyei cég bevonása nélkül. A társaság, amelynek ügyvezetője információink szerint ma magyartanárként dolgozik, havi nettó 550 ezer forintot kapott hathatós politikai segítségéért.

Ám nem sokáig. A 2012 decemberében kötött, januártól élő szerződést 2013 májusában megszüntették. De láss csodát: június 19-én megalakult a BL Media & PR Kft, amellyel, micsoda karrier, július elsejétől egy Páva Zsolt fideszes polgármester által aláírt kontraktussal már le is szerződött a pécsi önkormányzat.

A véletlenek sora nem ér véget a BL névvel. Az új cég által végzendő feladatok betűre megegyeznek a korábbi cég által ellátottakkal. A különbség annyi, hogy az új társaság már havi nettó 600 ezer forintot kap, ügyvezetője, Varga Emese Kapitány Gergely sógornője, a cég telephelye pedig ugyanaz a Felsővámház utcai lakás, ahová a K&K; is be van jegyezve.

Így esett, hogy Kapitány Gergely cégének 73,2 milliója mellé a sógornő - aki egyébként rendezvényszervező az ELTÉ-hez tartozó cégnél - társasága is kapott már 12,2 milliót, és akkor a korábbi BL nevű nógrádi cég 3,5 milliójáról, strómanszag ide vagy oda, még elegánsan meg is feledkeztünk.

Forrás: Forrás: Pécsi Stop