Kedden kiderül, mit ajánl az LMP a pécsi ellenzéknek

2019. június 30. 08:30 2019. jún. 30. 08:30

Szombat esti közleményében az LMP baranyai elnöke azt írta: kedden javaslatot tesznek az ellenzéki erőknek – amelynek egy részét azért sikerült „baloldali érdekkoalíciónak” nevezni.

„Az LMP Baranya megyei szervezete elfogadta és üdvözli a komlói ellenzéki összefogásról szóló megállapodást, ezáltal egy olyan közös listát, amely képes lehet a Fidesz legyőzésére a 2019 őszén tartandó önkormányzati választásokon. A korrekt módon letárgyalt és tisztességes megállapodás követendő példa lehet a többi magyar település számára is. A megállapodást dr. Kóbor József az LMP Baranya megyei elnöke írja alá.

Pécsett a baloldali pártok által értelmetlenül és előzmények nélkül felrúgott megállapodás olyan helyzetet teremtett, amely veszélyezteti a sikeres ellenzéki szereplést az őszi önkormányzati választásokon. Mivel közös célunk a Fidesz leváltása és egy új korszak elindítása, a DK által előidézett helyzet nem kedvezhet sem a baloldali érdekkoalíciónak, sem a többi ellenzéki pártnak. Az LMP számára kiemelten fontos a pécsi helyzet mindenki számára elfogadható rendezése és a teljes körű ellenzéki együttműködés megteremtése, ezért a párt Baranya megyei szervezete kedden olyan javaslatot tesz az ellenzéki összefogás számára, amely elfogadható és tisztességes keretek között ad lehetőséget a Fidesz leváltására” - ezt írta szombat este Kóbor József, az LMP baranyai elnöke.

Szóval, bár helyzet van, amit a DK idézett elő, meg „baloldali érdekkoalíció”, jelek szerint az LMP tesz egy ajánlatot az ellenzéki pártoknak.

Az ügy háttere, hogy két hete az LMP egy másik közleményben kifejtette, hogy már nem tagja az ellenzéki együttműködésnek, akkor zsarolást is emlegetve.

Az LMP koordinált indulásban hisz, illetve az önállóban, ahogy azt korábban bejelentették. Ám Péterffy Attila személyét az ellenzéki pártokkal ellentétben (DK, Momentum, MSZP, Párbeszéd – a Jobbikkal még folynak a tárgyalások) nem támogatják.

Péterffy viszont az Azonnalinak adott interjújában arról beszélt, hogy ha a polgármester, az őt támogató pártok és civil szervezetek egy közös ernyőszervezetbe tömörülnek, finoman szólva is furán veszi ki magát, ha egy-két körzetben meg az LMP indul, amely egyébként őt nem támogatja.

Mindenesetre kedden kiderülhet, hogy az LMP miben látja a helyzet feloldását.

Forrás: Pécsi STOP