Kilép a református egyházból Mellár Tamás országgyűlési képviselő

2024. február 14. 14:58 2024. feb. 14. 14:58

Mellár Tamás, aki a Párbeszéd-frakció tagjaként tevékenykedik az országgyűlésben, most második parlamenti ciklusát tölti. Bár közismerten jobboldali-konzervatív értékrendű és gyakorló református, úgy döntött, hogy kilép az egyházközségből. Ennek hátterében Balog Zoltán kegyelmi ügyben játszott szerepének feltárása áll, és annak ténye, hogy noha Balog hivatalában maradhatott, Mellár úgy érzi, nem tud tovább az egyházi közösség része maradni.

Mellár Tamás politikusi Facebook-oldalán jelentette be döntését, amelyet bevallása szerint nagyon nehezen hozott meg, de jelenleg az egyetlen előtte álló tisztességes lépésnek tartja a kialakult helyzet miatt.

A bejegyzésében kifejezte sajnálatát amiatt, hogy Balog Zoltán püspök, bár beismerte hibáját a K. Endre kegyelmi ügyében, mégsem mondott le tisztségéről. Emellett azt is nehezményezte, hogy a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalának vezetősége bizalmat szavazott neki, így továbbra is hivatalában maradhat.

Mellár szerint ezek után nem tartja helyesnek maradását egy olyan közösségben, amelyben pedofil védelmezők is befolyásos szerepet töltenek be. Ezért úgy döntött, hogy felmondja egyházközségi tagságát.