Kutyafuttatót épített az összefogás Kertvárosban - fotók

2013. április 20. 15:40 2013. ápr. 20. 15:40

Új kutyafuttatónak örülhetnek a kertvárosiak szombattól: a Mosolymanó Egyesület a Kulturált Állattartásért és a Tiszta Környezetért Civil Társasággal karöltve, sok-sok önkéntes segítségével kerített be és tisztított meg egy nagyobb területet az Apáczai Csere János körtér északi oldalán.



- A kutyafuttatóra nagy igény mutatkozott a környéken, megfelelően kialakított terület híján kisebb konfliktusok is voltak a kutyások és a nem kutyások között - mondta el a Pécsi STOP-nak szombaton Vörösné Deák Andrea, a Mosolymanó Egyesület vezetője a finisbe érő munka helyszínén. Az egyesület még 2012-ben pályázott a városnál a kutyafuttatóhoz szükséges erőforrásokra, a próbálkozásukat siker koronázta. A pályázaton szerzett pénzből az anyagköltséget - hozzávetőlegesen 180 ezer forintot - tudták kihozni, a munkát - a körbekerítést, a fűnyírást, a terület rendbetételét - pedig önkéntesekkel oldották meg.




A projektben részt vettek közösségi szolgálatos pécsi diákok is (A nemzeti köznevelésről szóló törvény szerint az érettségi vizsga megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat teljesítése, amelyet első alkalommal a 2016. január 1 után érettségi vizsgára jelentkező tanulóknak kell igazolniuk. Ez a 2012/2013. tanévben - tehát az idén - 9. évfolyamos középiskolai tanulókat már érinti - olvasható a Közösségi Szolgálat Portálon).


A BIOKOM és a Tettye Forrásház is segített a kutyásoknak és a nem kutyásoknak egyaránt hasznos terület kialakításában: előbbi kiásta a kerítésoszlopok helyét, utóbbi pedig vizet hozott a betonozáshoz.





A projekthez a Kulturált Állattartásért és a Tiszta Környezetért Civil Társaság is csatlakozott.

- Nagyon szívesen vettünk részt a munkában, hiszen a mi érdekünk is az volt, hogy itt a panelok tövében elkészüljön ez a kutyafuttató - mondta el Korner Zsuzsanna, a szervezet elnöke. Hozzátette: reméli, hogy a kialakított tér csökkenti a szakadékot a kutyatartók és a kutyákat kevésbé kedvelők között, közösségépítő szerepe lesz.

Nagyobb térképre váltás

Forrás: Forrás: Pécsi Stop