Lesújt a politika? Elmarad az Alföldi-darab Pécsen - Frissítve!

2018. április 17. 12:01 2018. ápr. 17. 12:01

Május végén lett volna a Kodály Központban az Igenis, miniszterelnök úr! című darab, melyben Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház volt igazgatója is játszik. A Kodály Központ szerint a darab viszont elmarad, csakhogy erről az előadás munkatársai sem tudtak. Alföldi Róbert szerint is politika indok állhat a lépés mögött.

Május 27-én, a Zsolnay Színház szervezésében vendégszerepelt volna a pécsi Kodály Központban a Znamenák István által rendezett Igenis, miniszterelnök úr!, a darabban Alföldi Róbert is szerepel.

Ám most úgy tűnik - vette észre a Szabad Pécs -, hogy mégsem lesz vendégjáték a Kodály Központban, ugyanis az intézmény a Facebook-oldalon április 17-én a következőt közölte:

"Tisztelt Közönségünk!

A május 27-i Zsolnay Színház Igenis miniszterelnök úr! előadása elmarad, a jegyeket április 18-tól, szerdától visszaváltjuk. A pénztárakban vásárolt jegyek árát a Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpontjában , valamint a Kodály Központban fizetjük vissza.

Az online vásárolt jegyeket a Jegymester Kft visszautalja a saját rendszerén keresztül a vásárlók részére, ezzel további tennivalójuk nincs.

Köszönjük megértésüket!"

Ám a hozzászólásokból az látszik, hogy a darab elmaradásáról magát az Átrium Színházat sem értesítették:

"Tisztelt Közönségünk, pénteken vettük észre, hogy a jegyértékesítést leállították, a produkciót erről a döntésről nem értesítették. Hivatalos indoklást mostanáig sem kaptunk. Az előadást nem mi mondtuk le, a Zsolnay Színházzal megbeszéltek alapján az időpontot leegyeztettük, és készültünk a vendégjátékra. Értetlenül állunk az eljárás előtt. Köszönjük az érdeklődőknek, és nagyon sajnáljuk."

Mint ismert, Alföldi Róbert nemrég Zalaegerszegen lett volna Veiszer Alinda vendége, ám a beszélgetést mondvacsinált okokra hivatkozva lemondták a városban. Végül a közeli Zalaszentgróton lett megtartva a rendezvény.

A Pécsi STOP megkereste mind az Átriumot, mind pedig a Zsolnay Örökségkezelőt, amint válaszolnak, újra jelentkezünk.

Frissítés: megszólalt Alföldi, ő is politikai okokat sejt a háttérben

A 24.hu telefonon érte utol Alföldi Róbertet, aki a következőket mondta:

Borzalmas, de hát mi más oka lehet? Főleg az a gyanús az egészben, hogy postán küldik, és nagy kuss van. Rejtély, hogy miért mondták le.

Alföldi Róbert a lapnak még elmondta, ha bármilyen technikai jellegű akadály akadt volna a darabbal kapcsolatban, akkor azt nyilvánosan közölték volna a fellépőkkel.

Arra a kérdésre, hogy megrázzák-e az ilyen hírek, a következőt válaszolta:

Úgy tűnik, megszoktam már. De nem engem kéne megráznia, hanem az országot. Nem önmagában ennek az esetnek, hanem annak, hogy egyáltalán ilyenek történhetnek.