Még a konyhás nénik is új ruhát kaphattak Áder pécsi látogatása miatt

2019. március 21. 13:49 2019. márc. 21. 13:49

Szerdán járt Pécsen a Leőwey Klára Gimnáziumban Áder János köztársasági elnök, hogy rendhagyó tanórát tartson a klímaváltozásról és a fenntartható fejlődésről. A látogatás miatt puccparádéba vágták az iskolát, lapunk értesülései szerint még a konyhás néni is új ruhát kaptak a jeles látogatásra.

Szerdán Pécsett a Leőwey Gimnáziumban járt Áder János köztársasági elnök, hogy egy rendhagyó tanórán a klímaváltozás, a fenntartható fejlődés témakörében adjon elő a diákoknak.

Áder többek közt arról beszélt, hogy míg a XX. század az olajról, addig a XXI. század a víz fontosságáról fog szólni.

Ádert mintegy másfél tucatnyi tüntető várta a gimnázium előtt és mellett, a rendőri készültség azonban sokkal nagyobb volt a környéken.

A 444 egy diák beszámolóját is közölte, aki szerint több szint is le volt zárva a köztársasági elnök miatt az épületben, nem nagyon lehetett a folyosókon sem flangálni, mert mindenhol biztonságiak és rendőrök voltak. A diák arról is beszámolt a lapnak, hogy az éttermet külön erre az alkalomra festették ki.

A Pécsi STOP úgy értesült, hogy nemcsak az étterem lett szebb, de még a konyhás nénik is új ruhát kaptak, az Áderrel ebédelő diákokat pedig előzetesen válogatták ki.