Megérkeztek az eredmények: nincs fertőzött a pécsi önkormányzati idősotthonokban

2020. április 18. 10:47 2020. ápr. 18. 10:47

A pécsi önkormányzat közleménye szerint mind a 136 teszt negatív lett, így jelenleg nincs az új típusú koronavírussal fertőzött személy az önkormányzati fenntartású két idősotthon lakói és dolgozói között. A teszteket két nem önkormányzati fenntartású idősotthon dolgozóin is elvégeztették.

A pécsi önkormányzat közleménye szerint már több hete dolgoztak azon, hogy a fenntartásuk alatt lévő két idősotthon lakóit és dolgozóit klinikai szintű vizsgálattal teszteljék, hogy van-e olyan, aki esetleg elkapta az új koronavírus-fertőzést. 

A teszteket a közlemény szerint e hét keddjén (április 14.) végeztették el az érintett két intézménynél, szerdán küldték el kiértékelésre.

Összesen 136 tesztet végeztetett el az önkormányzat a fenntartásában működő Integrált Szociális Intézmény két telephelyen működő idősotthonainak minden gondozottján és dolgozóján, valamint két nem önkormányzati fenntartású, de Pécsett működő idősotthon dolgozói állományán is.

A tesztek eredménye pénteken érkezett meg a munkával megbízott laboratóriumból. Mindegyik teszt eredménye negatív lett, azaz sem a megvizsgált dolgozók, sem a gondozottak nem fertőzöttek az új koronavírussal.

Az önkormányzat szakértői egyeztetést követően mintegy két hét múlva újabb teszteket végeztet az idősotthonokban. Pécs önkormányzata közlésük szerint emellett tovább dolgozik az otthonok biztonságosabbá tételén, valamint védőeszközök és fertőtlenítőszerek beszerzésén.

Forrás: Pécsi STOP/Pécsi önkormányzat