Mesepark épül a régi Vidámpark helyén

2023. június 29. 11:28 2023. jún. 29. 11:28

Egy újabb abszolút pécsi kezdeményezésnek köszönhetően megújul a régi Pécsi Vidámpark és egy mesepark jön létre a Dömörkapunál - jelentette be Péterffy Attila és Meixner Barna a csütörtök reggeli sajtótájékoztatón.

Már régóta egy szégyenfoltja a Mecseknek a Vidámpark kietlen területe, csütörtökön reggel viszont elindultak a munkálatok a tereprendezéssel.

A későbbiekben Császár Levente meséje alapján fából készült lények gazdagítják majd az ösvényeket az erdőben. A meseösvény 12 állomásból áll majd.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere kiemelte, hogy sok opció közül szavaztak erre a lehetőségre a legtöbben, ezért választották ennek a tervnek a megvalósítását.

A projekt a Pintér János Parkmegújítási Program 3. állomását jelenti, így a BIOKOM munkatársai végzik a munkát a Dömörkapunál.

A Vidámparkból máig megmaradó jegypénztár épületét teljesen lebontják és egy új, gyerekbarát épület fogadhatja a családokat.

Meixner Barna, a Biokom Nkft- vezérigazgatója elmondta a sajtótájékoztatón, hogy hozzávetőlegesen 30 millió forintot szánnak a megvalósításra és várhatóan 2024 áprilisában adhatják majd át a teljesen új meseparkot.