Mészáros Lőrinchez került közelebb a Pécsen is fogható országos rádió

2020. január 21. 17:23 2020. jan. 21. 17:23

Sajtóhírek szerint Mészáros Lőrinc bizalmi embereihez került a Rádió 1 és a Best FM, valamint a Retro Rádió műsorgyártójaként is ismert Radiofactory nevű műsorgyártó cég is. 

A Media1 értesülései szerint több nagy országos hálózattal rendelkező rádiós cég is Mészáros Lőrinc felcsúti gázszerelő és milliárdos vállalkozó érdekköreihez került közelebb az elmúlt napokbn. 

A Rádió 1-et működtető RadioPlus Kft. nemrég került a Radio Holding Kft-hez, amelynek a lap értesülései szerint Schmidt Zoltán lett a tulajdonosa, aki sajtóértesülések szerint Mészáros Lőrinc bizalmi emberének számít. 

"A Media1 információját, vagyis hogy a Mészáros Lőrinc-közeli Schmidt Zoltán lett a Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft. tulajdonosa, az Igazságügyi Minisztérium céginformációs rendszerében is látni lehet már, a változásbejegyzés már folyamatban lévőként szerepel a Radio Holding Kft. adatainál"

- olvasható a cikkben. 

A Best FM 99.5 rádiót működtető Best Radio Kft. pedig Halmi Tamáshoz került a Media1 értesülései szerint. Halmit ugyancsak Mészáros Lőrinchez köti a sajtó, hiszen a Mészáros&Mészáros Kft. ügyvezetőjeként tűnt fel az utóbbi években, de más Mészáros-érdekeltségnél - például az Opus Nyrt-nél - is ügyvezetői poszton szerepelt a hírekben.

A RadioFactory Kft. ugyancsak - amely a Retro Rádió mellett a Rádió 1-nek és a Best FM-nek is gyárt műsorokat - Mészáros Lőrinchez került közelebb, ugyanis a cégben tulajdonos lett Deák Gábor is, aki szintén Mészáros Lőrinc régi emberének számít, a K-Monitor adatbázisa szerint volt ő a KISZ KB titkára a rendszerváltás előtt, de a HospInvest Kft-ben is volt érdekeltsége anno.

A Rádió 1 hálózatát több cég alkotja, a rádió pécsi, komlói, mohácsi és villányi körzetében a műsorszolgáltatást a Mambó Rádió Kft. végzi a Media1 cikke szerint, a Mambó Rádió Kft-ben ügyvezető Fodor József "Fodi", akinek tulajdonrésze is van a cégben. ("Fodi" az e-cégjegyzékben Fodor-Petrov Józsefként szerepel.)

A Media1 decemberi cikke szerint a Fodor érdekeltségébe tartozó különböző cégek a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft-től (ZSÖK) 2014-től idén november 19-ig összesen nettó 216,9 millió forintot kaptak. A kifizetések a lap szerint (amely közérdekű adatigénylés nyomán kapta meg az adatokat a ZSÖK-től) marketing-tanácsadásért, a Rádió 1 műsoraiban elhangzó tudósításokért, nyomdai kiadványok kiadásásért, médiavásárlásért, rádiós műsoridőért cserébe jártak.


A cikkben a P1 Médiaügynökség Kft., a P1 Sales House Kft és a P1 Magazine Kft. szerepelnek mint olyan cégek, melyekkel a ZSÖK szerződést kötött a fentebbi időszakban. A cégek mindegyikében ügyvezetőként van feltüntetve az e-cégjegyzék szerint Fodor-Petrov József, és mindegyikben van tulajdonrésze közvetlenül - P1 Médiaügynökség Kft. -, vagy közvetve: a P1 Magazine Kft-ben a Mambó Rádió Kft-n, míg a P1 Sales House-ban a P1 Médiaügynökség Kft-n keresztül.


 

Forrás: Pécsi STOP