Mintegy félszáz pécsi kátyút rontott el a Kétfarkú Kutya Párt

2019. április 29. 11:56 2019. ápr. 29. 11:56

Közpénzből és adományokból kátyúzták végig a hétvégét a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pécsi passzivistái. A baranyai megyeszékhelyen jó félszáz kátyút rontottak el.

Dolgosan telt április utolsó hétvégéje a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) pécsi passzivistáinak, ugyanis több helyen is kátyúztak a hétvégén.

A Pécsi STOP Pincehelyi Zitától, a párt egyik fő-passzivistájától megtudta, a két nap alatt rengeteg helyszínen jártak szerte a városban, mivel nagyon sok bejelentést kaptak előzőleg a lakosságot bosszantó kátyúkról.

Voltak a Verseny utcában, csak ott 11 darab nagyobb kátyút rontottak el. De Kertvárosban is több helyen megfordultak, a Rét utcán is eltüntették a nagyobb úthibákat az állomástól a Rákóczi útig. Két nyomvályúnál pedig leborotválták a betontarajt, összességében jó félszáz kátyút tömtek be.

Lapunk megtudta, közel 1,2 tonna aszfaltot használtak fel a két nap alatt. A munkálatokra 89 547 forintot gyűjtöttek össze közösségi finanszírozásban, a párttól körülbelül 15 ezer forintot kaptak, ebből a két forrásból végezték el a kátyúzást.

A munkálatok első napjáról itt, a másodikról itt lehet fotókat és videókat találni.

A fotók alapján zömmel önkormányzati fenntartású utakon dolgoztak a passzivisták. Kíváncsiak vagyunk, vajon a városvezetés Felcsúthoz hasonlóan arra kötelezi-e a pártot, hogy "rontsák vissza" a kátyúkat az eredeti állapotukra, vagy itt maradhatnak a betömött úthibák?