Mohácson is megjelent a koronavírus

2020. március 21. 20:43 2020. márc. 21. 20:43

Ezt Csorbai Ferenc MSZP-s polgármester jelentette be szombat este. Eddig egy megerősített esetről tudnak.

Március 21-én, szombaton este jelentette be Facebook-oldalán Csorbai Ferenc mohácsi szocialista polgármester, hogy a busó fővárosban is megjelent a koronavírus. 

"Ebben a percben egy megerősített, pozitív esetről van információnk. Városunk úgynevezett coronaria gócponttá vált, a fertőzött személynek hivatalos értesüléseink szerint ugyanis az elmúlt két hétben a százat meghaladó számú kontaktja volt. 

Ma délelőtt egy idős hölgyet is koronavírus gyanújával Mohácsról Pécsre szállítottak, és jelenleg lélegeztető gépre kötve az intenzív osztályon ápolják. (...)
Több száz, ma még tünetmentes vírushordozó jár közöttünk Mohácson, ami azt jelenti, hogy minden mohácsi lakost potenciális vírus hordozónak kell tekinteni. "

- mondta el a polgármester, aki azt is bejelentette, hogy ekkora méretű kontaktálódás esetén nagyszámú megbetegedésre kell számítani és akár helyi karantént is be kell vezetni. A Mohácsi Kórház igazgatója arról tájékoztatta, hogy felkészültek a betegek ellátására.

A polgármester felszólította a mohácsi lakosokat, hogy mindenki maradjon otthon, és csak a legszükségesebb esetekben hagyja el lakhelyét. Lehetőség szerint mindenki térjen át az online, vagy telefonos ügyintézésre és a bevásárlásokat is csak egy fő végezze. Mindemellett figyeljen mindenki fokozottan a higiéniai szabályok betartására - figyelmeztetett Csorbai Ferenc a videón.

"Kérem, őrizzék meg higgadtságukat. Pánikra semmi ok. Összehangolt szakmai munka folyik, melynek reményeink szerint meglesz az eredménye"

- mondta el a videó végén a polgármester.


Szombaton délelőtt még csak kettő, hivatalosan megerősített (azaz a polgármesterek által bejelentett) baranyai esetről lehetett tudni, ám sajtóhírek szerint sokkal több lehet az esetszám. Erről lapunk megkérdezte az operatív törzset, de még nem kaptunk tőlük választ.

 

Forrás: Pécsi STOP