Nyílt levélben kérik az LMP pécsi visszalépését a V18-ak

2018. április 6. 11:40 2018. ápr. 6. 11:40

Balázs Péter írta alá a V18-ak néven ismert csoport nevében azt a nyílt levelet, amelyben Keresztes László Lóránt, az LMP pécsi jelöltjének visszalépését kérik.

A V18-ak néven ismert csoport 11 emberből áll, tagjai között találni a rendszerváltás utáni hat kormány volt minisztereit, államtitkárait. Köztük van Göncz Kinga, Lévai Katalin, Bárándy Péter, Balázs Péter és Mellár Tamás is, a KSH volt elnöke, egyben a Baranya 1-es választókerület demokratikus összefogásának parlamenti képviselőjelöltje. A csoport kezdettől arra buzdított mindenkit: vegyen részt az április 8-ai parlamenti választásokon.

A V18-ak nyílt levélben fordultak a pécsi választókhoz, melyet a Facebookon tettek közzé. Azt kérik: szavazzanak vasárnap, és szavazzanak Mellár Tamásra. Keresztes László Lóránttól, az LMP pécsi képviselőjelöltjétől pedig azt: lépjen vissza.

A levelet teljes terjedelmében közöljük.

"Nyílt levél a pécsi választókhoz és az LMP-hez

A vasárnapi választás sorsfordító lesz. Akkor van esélyünk, hogy békés úton megszabaduljunk a Fidesz kártékony, korrupt és gyűlöletkeltő uralmától, hogy sikeres Magyarországot teremtsünk, ha minél többen elmegyünk szavazni, és a legerősebb ellenzéki jelöltet támogatjuk. Mi alulírottak – világnézettől függetlenül – így fogunk tenni. Ez garantálhatja a kormányváltást.

Pécsett (Baranya 1. választókerületben) minden kutatás szerint messze a legerősebb ellenzéki jelölt Mellár Tamás. Ő verheti meg a Fideszt. Élete, szakmai pályafutása biztosítja, hogy hiteles, szakértő és demokrata képviselője lesz minden választójának. Mi őt ajánljuk és támogatjuk a választáson.

Egy friss kutatás szerint az LMP szavazóinak kétharmada azt várja, hogy jelöltjük lépjen vissza a legesélyesebb ellenzéki jelölt javára. Arra kérjük ezért az LMP jelöltjét, Keresztes László Lórántot, hogy lépjen vissza. Ha ezt megteszi, mindkét fél győz: Mellár Tamás újabb támogatókat szerez magának, az LMP pedig bejut a Parlamentbe.

Ahogyan velünk együtt a szavazók többsége, az LMP szavazói is változást akarnak. Tudják, hogy a vissza nem lépés a Fidesz érdekeit szolgálja. Ha Keresztes László Lóránt nem lép vissza, a választók meg fogják büntetni a pártot. Az LMP vissza nem lépésével saját Parlamentbe kerülését veszélyezteti.

Ha az ellenzéki erők összefogása Pécsett elbukik, a történelmi felelősséget az LMP-nek és Keresztes László Lórántnak kell viselnie. Bízunk benne, hogy felismerik ezt a felelősséget. És biztosak vagyunk abban, hogy a választók bölcsen döntenek majd.

Menjünk el minél többen, és szavazzunk Mellár Tamásra!

Pécs, 2018. április 4."