Önkormányzati lap buktatta le a budafok-tétényi Vári Attilát

2019. szeptember 6. 11:53 2019. szept. 6. 11:53

Valami zavar van az erőben. Vagy két Vári Attila van, az egyik már régen pécsi polgár, a másik meg Budafok büszkesége, vagy szegény pécsieket már megint rondán átveri a Fidesz. Vagy azt hiszik, hogy a tétényi internet nem ér el Pécsig, csak a „kerületi Vári Attila”.

Arról ugye korábban már írtunk, hogy a kampánya szerint Vári Attila, a Fidesz Pécsre szánt polgármesterjelöltje már nagyon-nagyon hosszú évek óta pécsi, evett már itt lángost, vett zöldséget, járt kis utcákban is meg a Széchenyi téren is, és erről buzgón posztol Facebook-oldalán, mondjuk nem évek, de augusztus első harmada óta.

Egyebek mellett ilyeneket ír magáról, vagy írnak az igen-igen pécsi Vári Attiláról:

„A megújult uránvárosi piacon járva nagy öröm volt látni, hogy mi pécsiek, már egy ilyen igényes környezetben tudunk válogatni a kiváló minőségű helyi termékekből, zöldségekből, gyümölcsökből.”

„Azok előtt hajtunk fejet, (…) mi, pécsiek mindannyian, akiknek a város szolgálata a világ legtermészetesebb dolga, akiknek tehetsége a közösség számára kamatozik”.

„Augusztus 20-án, a IV. Petőfi Zenei Díj átadóján a pécsi Halott Pénz kapta az év legjobb zenekara díjat. Gratulálok az együttesnek a sikerhez, ami egész városunk számára büszkeség! Ha Pécsről a fővárosba utazok tárgyalni és egyeztetni a várossal kapcsolatos ügyekben, a zenei lejátszási listán nálam is mindig főszereplők.”

Ma már pécsi polgárként élem az életemet, s nem Budapestről járok Pécsre, hanem Pécsről Budapestre. A pécsiek közé tartozni meg amúgy is jó, mert a világon bárhol pillanatok alatt megismerik egymást. Szóval sosem vagyunk egyedül.”

Arról korábban már írtunk, hogy igazából csak a kampány hajrájában rukkolt elő a Fidesz jelöltje pécsi lakcímmel. Csodálkoznánk, ha a postás éppen ott keresné, ugyanis az e-cégjegyzékből hivatalosan is kiolvasható cím alatt egyik kaputelefonon/postaládán sincs kint Vári neve, legalábbis szeptember első napjaiban még ez volt a helyzet.

Az igazi baj viszont talán nem is ez, hanem hogy miközben Vári saját kampányoldala és a helyi propagandamédia szerint a pécsinél is pécsibb, időtlen idők óta, erről elfelejtettek szólni a budafok-tétényi önkormányzatnak, ahol az online hírek szerzői ezért több anyag tanúsága szerint is budafok-tétényikét tekintenek Várira.

Ez a szörnyű baki több cikkben is megesett.

Többek között ezeket írták a minden bizonnyal félretájékoztatott tétényi zsurnaliszták:

„Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok, a PSN Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Vízilabda Szövetség társadalmi alelnöke, akinél nehéz a vízipólóhoz még inkább kötődő embert találni Budafok-Tétényben.”

Illetve így egy 2017 végén Várival készült interjúban:

„A Budatétényben élő sportember szívesen emlékezik újabb sikerére”

A nagy és nyomorúságos lebuktatás az egyik cikk alján terpeszkedő terebélyes Vári-fotó aláírásában teljesedik ki, ahol már nem is cifrázták a dolgot, egyszerűen csak annyit írtak, ráadásul egy Pécsett készült fotó alá:

„A kerületi Vári Attila jó eredményt remél”.

A "kerületi" Vári Attila a pécsi uszodában (Forrás: budafokteteny.hu)

(Itt kell megjegyezzük, hogy Vári itt nem a pécsi önkormányzati választásra gondolt, hanem egy Budafok-tétényi sporteseményre.)

Most aztán ember legyen a talpán, aki kibogozza ezt. Akkor két Vári Attila van, vagy egy, aki hol tükéket megszégyenítően pécsi, hol meg a „kerületi”? Vagy az egész fideszes propagandagépezet abban bízott, hogy a budafoki internet pécsi eszközökről nem látható? Vagy egyszerűen megint elkezdték orbitális módon átverni a pécsieket, csak elmaradt előtte a nyomok eltüntetése.

Forrás: Pécsi STOP