Összegyűlt a Pécsi Gyerektaxi vételára

2020. december 17. 18:05 2020. dec. 17. 18:05

Új elemmel bővült a Baranya Segít Program, amelynek keretében Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke 500 000 Forinttal támogatta a Pécsi Gyerektaxi és karanténjárat működéséhez szükséges gépjármű beszerzését.

A gyerektaxi egy olyan hiánypótló kezdeményezés, amelyet 2017-ben a Pécsimami Közhasznú Egyesület lelkes csapatával közösen indítottunk el és amelyre most a pandémia időszakában még inkább szükség van, így fontosnak éreztük, hogy a kezdeményezéshez csatlakozzunk és biztosítsuk a kilenc személyes kisbusz megvásárlásához még hiányzó vételárrész összegét

– hangsúlyozta Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke a sajtótájékoztatón. 

Gellén Nóra, a Pécsimami Egyesület elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt hónapokban nyújtott támogatások az összefogás szép példáját jelentik és külön köszönetet mondott a vállalkozóknak, magánszemélyeknek, szülőknek, valamint a Baranya Megyei Önkormányzatnak a segítő támogatásért. 

Mint ismert a Pécsimami Közhasznú Egyesület által indított, országosan is egyedülálló, ingyenes gyerektaxi-szolgáltatás a városban, melynek hála óvodás és iskolás utasokra szabott módon juthatnak el a pécsi 4-14 éves gyerekek A-ból B-be. A pályázat idén novemberben járt le, amiből a kezdeményezést eddig finanszírozták, így új támogatók jelentkezését várták, hogy a szolgáltatás a továbbiakban is segítségére lehessen a szülőknek. A projekt keretében egy kisbuszra gyűjtöttek, aminek most össze is gyűlt a vételára. 

Forrás: Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal