Pécsi Fidesz: Vári Attilát javasolja polgármesternek Páva Zsolt

2019. június 5. 21:24 2019. jún. 5. 21:24

Közleményben jelezte a Fidesz pécsi csoportja, hogy Páva Zsolt 10 évnyi folyamatos polgármesterkedés után nem kíván újraindulni a posztért, maga helyett Vári Attilát, a PSN Zrt. vezérigazgatóját ajánlotta. A kétszeres olimpiai bajnok az ajánlást elfogadta, mint ahogy a helyi csoport is, végső döntést az országos pártszervezet hoz néhány héten belül.

Közleményt adott ki a Fidesz pécsi csoportja a szerda esti taggyűlésükön hozott határozataikról.

A közlemény szerint a tisztújító közgyűlésen titkos szavazással 88 százalékkal ismét Hoppál Péter lett a pécsi Fidesz elnöke újabb két évre. Ugyancsak titkos szavazáson "két alelnöki megbízatást nyert a szintén titkos szavazáson erősorrend szerint dr. Őri László, Guzsvány Attila, dr. Páva Zsolt és Kövesi Mária."

A helyi pártgyűlésen az őszi önkormányzati választás is téma volt, Páva Zsolt polgármester pedig bejelentette, hogy nem kívánja ismét megmérettetni magát a 2019-es önkormányzati választáson. (Páva Zsolt 2009. május vége óta vezeti egyhuzamban a várost polgármesterként, előtte pedig 1994-1998 között volt városvezető.)

Páva maga helyett Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót ajánlotta a Fidesz polgármseterjelöltjének, aki jelenleg az önkormányzati tulajdonú Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

"A jelölést megerősítette az újonnan megválasztott elnökség a leköszönő elnökséggel egyetértve, ezt követően a csoport 80 százalékos támogatással döntött, hogy polgármester-jelöltnek ajánlja Vári Attilát a Fidesz országos testületei felé. Vári Attila a jelölést megtiszteltetésnek vette, azt elfogadta.

A Fidesz polgármester jelölési eljárásának megfelelően a pécsi csoport ajánlása akkor emelkedik jogerőre, amennyiben azt a párt országos testülete, a Választási Előkészítő Bizottság is jóváhagyja; a jóváhagyó döntést június végéig hozza meg a testület"

- áll a közleményben.

Korábban írtuk:

Vári Attilát javasolta maga helyett Páva Zsolt pécsi fideszes polgármesterjelöltnek a pécsi Fidesz szerda este zajló csoportgyűlésén - értesült az OK Pécs.

Páva a lap szerint azt mondta, kemény, de szép 10 évet tud maga mögött, a város szavai szerint pályára állt, de a folytatásban fiatalos energiára van szükség, ő pedig egy éven belül eléri a nyugdíjkorhatárt.

"Amit vállaltam, azt teljesítettem" – mondta Páva Zsolt a lap szerint. Vári megköszönte az ajánlást, és elfogadta a feladatot, a csoport pedig megszavazta jelölését. Amennyiben a párt országos választmánya is rábólint - erre a cikk szerint július közepén van esély -, akkor ő lesz a hivatalos kormánypárti aspiráns. Vári Attila nem párttag, elviekben így nagyobb döntési szabadságot élvezhet - szögezi le a lap, ugyanakkor abban azért kételkedünk, hogy nem tartanák rövid pórázon.

A PSN Zrt.-t vezető Vári Attila neve már forgott lehetséges fideszes polgármesterjelöltként, februárban Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott is feltűnően dicsérte, valamint a pécsi önkormányzat lapjában is rendre pozitív hírektől övezve tűnt fel.

Forrás: Pécsi STOP/OK Pécs