Péterffy Attila elutalta a Fidesz-hitel utolsó törlesztőrészletét

2024. május 14. 13:54 2024. máj. 14. 13:54

Határidő előtt fizette vissza Pécs az előző, fideszes városvezetés idején felhalmozott több milliárdos hitel törlesztőrészletét.

Az ünnepi pillanatot élő videóban közvetítettük az olvasóinknak, amelyben jól látszik, hogy Péterffy Attila elutalja az utolsó összeget az államnak és ettől a pillanattól fogva szabad lett Pécs!

Péterffy Attila a monumentális pillanat előtt azonban a pulpitushoz állt és megosztotta gondolatait a Fidesz-hitellel kapcsolatban:

 

Hosszasan tudná sorolni a 2019-ben tett vállalásaikat és hogy abból miket valósítottak meg. Ez a felszólalás nem erről szól. Hármas céljuk volt, a város működtetése, a fejlesztés, és a fideszes hitel törlesztése. Néhány szót szól erről a hitelről, mert a fideszes politikusok úgy tesznek, mintha nem értenéák, miről van szó. 9,5 milliárdos máűködési hitelt kapott Pécs az államtól. Ez egy mentőcsomag volt, amire azért volt szükség, mert a fideszes vezetés újra csődbe vitte a várost, miután pár évvel korábban az állam a város adósságát már átvállalta. Rájuk 8,5 milliárd visszafizetése jutott. Mindenki tudja, mit jelent egy család számára, amikor kifizetik az adósságot. Pécs közössége keményen megszenvedett a szabadságért. Ebből a 9,5 milliárd forintból számos fejlesztés valósulhatott volna meg. ezt az óriási összeget valahonnan elő kellett teremteni. A gazdaságfejlesztés eredményei, az átvilágítás során visszaszerzett vagyon, a takarékos gazdálkodás, a civil szervezetek türelme, minden helyben befizetett adóforint. Ebben a sikerben benne van minden pécsi. Ezért hoztak döntést arról februárban, hogy a város ne vehessen többet fel működési hitelt. A Fidesz-teher alól most felszabadul a város. Azt kéri a közgyűléstől, hogy támogassák szavazatukkal az előterjesztést.

Ez után arra kért minden képviselőt, aki részese akar lenni a hitel elutalásának, álljon mögé, mert az most megtörténik. Egy laptopot hoztak be a terembe, ezen utalja el a polgármester az utolsó részletet. Furcsa módon a fideszes képviselők nem álltak oda, amikor erre lett volna lehetőségük. 

A Fidesz-hitel utolsó részletét Péterffy Attila elutalta az államnak.