Péterffy Attilát lejárató álkérdésekkel hívogatják a pécsieket

2019. augusztus 14. 18:52 2019. aug. 14. 18:52

Sajtóinformációk szerint egy közvéleménykutató cég olyan kérdésekkel hívja fel a pécsieket, amelyek alkalmasak Péterffy Attila független polgármesterjelölt lejáratására.

A Szabad Pécs úgy értesült olvasóitól, hogy egy közvéleménykutató cég, amely az Amygdala Közvélemény-kutató Intézetként azonosítja magát (de amúgy a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. áll mögötte, és a Magyar Narancs és az Átlátszó szerint általában a kormánynak kedves témákban szokták az embereket kérdezni) telefonon, hívószám-kijelzés nélkül hívogatja a pécsieket. 

A lap szerint az Amygdala közéleti témára hivatkozva csörgeti a lakosságot, életkort, végzettséget és irányítószámot kérdezve elöljáróban. A 15-20 kérdésből 3-4 a független Péterffy Attila és a fideszes Vári Attila polgármesterjelöltek közti vetélkedésről szól. 

"Az egyikben azt kérdezik, hogy kire bíznák a város irányítását: aki Orbán Viktorral összefogva megvédené az országot, vagy, aki Soros Györgyhöz hasonlóan beengedné a migránsokat?

Egy másikban pedig, hogy kire szavazna: Orbán vagy Gyurcsány jelöltjére?

De a dramaturgiai csúcspont minden bizonnyal az a kérdés, hogy akkor is szavazna-e Péterffy Attilára, ha kiderülne, hogy családon belüli erőszakot követett el?"

- olvasható a cikkben. 

A lap megkereste az Amygdala mögött álló céget, illetve Péterffy Attila stábját, utóbbitól azt kérdezve, hogy kívánnak-e jogi lépéseket tenni.