Péterffy munkához látott, a Fidesz nem nagyon örül

2019. október 16. 14:31 2019. okt. 16. 14:31

Első intézkedéseként igen határozott hangú levelet írt Péterffy Attila a városi cégek vezetőinek. A Fidesz helyi szervezete nagyot vagdalkozott emiatt, Péterffy cserébe az átláthatóság jegyében egyszerűen közzé tette a levelet.

Péterffy Attila, Pécs új polgármestere az alábbi közleményt adta ki szerda délután:

„Dolgozom és nyílt lapokkal játszom

A kampány során azt ígértem, megválasztáson után azonnal munkához látok. Munkához láttam, akkor is, ha ez nem tetszik mindenkinek.

A várost tíz évig vezető párt a konzekvenciák levonása helyett valamiféle homályos, konkrétumokat nélkülöző közleményben bírálta kedden egynapos munkásságomat. Számukra láthatóan nem ért véget a kampány, de a Mindenki Pécsért Egyesület csapatánál már megkezdődött a munka.

Tiszta, átlátható viszonyokat ígértem. Ennek eleget téve alább közzéteszem az önkormányzati cégvezetőknek küldött levelem, ítéljék meg önök.

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város Polgármestere”

 

És hogy alátámassza mondandóját, közzé is tette az egyiket:

Péterffy Attila levele

A helyi Fidesz közleménye, amelyre Péterffy Attila a fenti módon reagált egyebek mellett az alábbi gondolatokat tartalmazta:

„Péterffy Attila megválasztott, de hivatalba még nem lépett, ennek megfelelően intézkedési joggal még nem rendelkező pécsi polgármester már az első 48 órában páros lábbal gyalogolt bele - törvénysértő módon - ellenfelébe, Vári Attilába, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatójába, s ezen túlmenően minden közszolgáltató városi cég vezetőjébe.”

„...durva, méltánytalan és embereket tisztességében megsértő leveleket küldött ki a cégvezetőknek az inkorrektségéről, agresszivitásáról és tiszteletlenségéről elhíresült Péterffy.”

meg még „gyurcsányista Péterffy Attila”, és hogy udvariatlan „utasítást” és „tiltást” közölt.

A valóság ezzel szemben az, hogy a helyi önkormányzatokról szóló törvény egyértelműen és határozottan előírja, hogy "a polgármester jogai és kötelezettségei a megválasztásával keletkeznek, a megbízás megszűnésével szűnnek meg”. A helyi választási bizottsága határozatában megállapította, hogy a polgármesterválasztás eredményes volt és a megválasztott polgármester Péterffy Attila. Ezekből egyértelműen következik, hogy Péterffy Attila a határozat keltének napjától, azaz 2019. október 14.-étől a megválasztott polgármester és teljes jogkörrel jogosult, mint polgármester intézkedéseket hozni.

És hoz is.

 

Szerző: Barabás Béla

Forrás: Pécsi STOP