Péterffy kőkemény elszámoltatást ígér

2019. június 25. 14:55 2019. jún. 25. 14:55

Péterffy Attila független pécsi polgármesterjelölt akkor fizetné vissza Pécs állami tartozását, "ha előtte a Fidesz utasítja a saját sameszeit, hogy utalják vissza Pécsnek, amit elloptak". Az Azonnalinak adott exkluzív interjút a demokratikus jelölt.

Kedden az Azonnali közölt hosszú interjút Péterffy Attilával.

Szóba került egyebek mellett az LMP kérdése. Péterffy többek között azt mondta a Pécsett az ellenzéki összefogásból egyelőre kimaradt pártról, hogy "ha az LMP saját és választói érdekei mentén próbál döntést hozni, akkor a kisebbik rossz számukra az lenne, ha beállnának az ellenzéki szövetségbe, technikai értelemben támogatva engem. Egy pártnak ugyanis az a célja, hogy a helyi döntéshozatalban minél nagyobb szerepet vigyen – ehhez azonban be kell jutnia oda." A zöldpártról megjegyezteb azt is: "Én független polgármesterjelölt vagyok, elég, ha annyit mondok: szerintem nem ők a legfontosabbak."

Szóba került a város elzálogosítása és gazdasági függetlenségének elherdálása is. Péterffy ezzel és az állami segéllyel kapcsolatban igen keményen fogalmazott.

"Akkor fizetem vissza, ha előtte a Fidesz utasítja a saját sameszeit, hogy utalják vissza Pécsnek, amit elloptak. Ebből a pénzből szívesen visszafizetem a kormány számára a hitelt. Egyébként a mai napig szivattyúzzák ki a közpénzt az önkormányzati cégekkel kötött tanácsadói szerződéseken keresztül – ezeket az évi 200-300 millió forintot vivő szerződéseket azonnal be fogom fagyasztani, és megvizsgálom, korrekten, valódi teljesítés áll-e mögöttük vagy lenyúlás. Három nagyon egyszerű receptem van egyébként. Egy: nem lopjuk el a pénzt. Kettő: minden területnek lesz egy felelőse, mert eddig nem volt valódi gazdája semminek. Három: ha egy befektető Pécsre vetődik, nem kérünk el tőle egy zsák pénzt előre valahol egy parkolóban."

Kitért a jelölt az elszámoltatásra is:

"Be fogom nekik mutatni, hogy a pécsi fideszes városvezetés – és most nem Páva Zsoltról beszélek, hanem a mögötte álló utasítókról is – mennyivel károsították meg Pécs költségvetését például közbeszerzések túlárazásával. Kőkemény számonkérések lesznek majd."

A teljes interjú itt olvasható.

Forrás: Azonnali/Pécsi STOP