Polgármestert megszégyenítő prémium a harkányi fürdőigazgatóságnak

2017. december 13. 17:04 2017. dec. 13. 17:04

Bár 25 milliós segítségre szorul Harkány, a város vezetése után most a fürdőé kap mesés prémiumot. Nagyjából el is költötték rájuk az állami segélyt.

Mint megírtuk, Harkány önkormányzata szeptember 30-án az úgynevezett önhiki forrásból 25 millió forintot pályázott meg - a települések rendkívüli önkormányzati támogatása az a forrás, amelyből a bajba jutott települések anyagi gondjait segíti megoldani a kormány.

November 11-én az önkormányzat szakbizottságai már arra tettek javaslatot, hogy Baksai Endre Tamás polgármester hat-, Remmert Ferenc alpolgármester háromhavi illetményének megfelelő jutalmat állapítson meg a képviselő-testület eredményes munkájuk elismeréseként. A két városvezetőnek összesen 4,5 milliós jutalmat ítélt meg a testület.

Amikor pedig úgy tűnt, nincs lejjebb, akkor kiszivárgott a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági tagjai prémiumáról szóló döntés. Az önhiki pályázat alapján nehéz helyzetben lévő város fideszes többégű képviselő-testülete az igazgatóság három tagjának (5,4-3,8-3,8 milliós megosztásban) összesen 13 milliós jutalmat szavazott meg. A járulékokkal együtt Harkánynak a bőkezűség 16 milliójába kerül.

Könnyű kiszámolni, hogy a polgármester és alpolgármester plusz javadalmazásával együtt gyakorlatilag az állami segítség el is füstölt a bónuszokra. A kérdés az, hogy a rendkívüli támogatást eredetileg is a prémiumokra kérték-e (ez ugye nem nagyon valószínű), vagy valami más, talán tényleg fontos dologra, ami helyett öt ember kapott inkább busás jutalmat.