Tavasszal megnyílik az orvoskar új parkja, amely a városlakók előtt is nyitva áll majd

2024. szeptember 11. 13:36 2024. szept. 11. 13:36

A terveknek megfelelően zajlik a közművek kiváltása és a földmunkák a pécsi orvoskar déli parkjának megújítása. A modern közösségi tér várhatóan már jövő tavasszal nyitja meg kapuit a hallgatók és a városlakók előtt.

 

Mint ismert, komoly átalakuláson megy keresztül a PTE ÁOK Szigeti útra néző parkja: a nettó 726 millió forintos, három szakaszban megvalósuló beruházással közel 11 ezer négyzetméter bújik új köntösbe - írja a PTE honlapja.

2024 májusában a kivitelező átvette a területet, és a munkálatok júniusban, a park lezárásával és a burkolat bontásával indultak. A felújítás ideje alatt a Szigeti útra néző területet lezárták, a parkoló sem használható, és a kerítést is elbontják, amely az utat határolja.

 

Jelenleg bontási munkák, földmunkák, valamint a közművek kiváltása zajlik. Egy víztározó is épül az új parkoló alatt. Az orvoskarhoz vezető sétány elegáns gyalogútként fog funkcionálni, amely ligetes parkon keresztül vezet. A központi parkolót áthelyezik a campus kevésbé forgalmas részére, míg a parkban pihenésre, tanulásra és étkezésre alkalmas köztéri bútorokat helyeznek el.