Tüke Busz: biztosítjuk az elégséges szolgáltatást a sztrájkmenetrend idején

2024. március 1. 14:01 2024. márc. 1. 14:01

Törvényi kötelezettségünknek eleget téve közzétettük az elégséges szolgáltatást biztosító menetrendet a március 4-7. napokra tervezett autóbusz-vezetői sztrájk idejére. Törekszünk arra, hogy a pécsieket ezúttal is minden lehetséges felületen pontos információkkal lássuk el ebben a négy napban - írja sajtóközleményében a pécsi busztársaság.

A sztrájkkal érintett négy munkanapon az elégséges szolgáltatás tekintetében a Személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvény és a Sztrájkról szóló 1989. évi VII. törvény 4. § rendelkezéseinek kell megfelelni, ami különbséget tesz a sztrájkkal érintett első és az azt követő további napok elégséges szolgáltatásainak meghatározásában.

  • Március 4 -én, (hétfő) a normál menetrendben 1884 járat közlekedne. A sztrájkmenetrendben az elégséges szolgáltatás 1738 járat indításával (a normál menetrendhez képest összesen 146 járattal kevesebbel) biztosítható.
  • Március 5-én, 6-án és 7-én (kedd-csütörtök) a normál menetrend szerint ugyancsak 1884 járat indulna, a sztrájkmenetrendben az elégséges szolgáltatás ezen a napon 1363 járat indításával (a normál menetrendhez képest összesen 521 járattal kevesebbel) biztosítható.

 

A pécsiek pontos tájékoztatása érdekében:

  • minden buszmegállóba figyelemfelhívó tájékoztatást helyeztünk ki, amelyen az ügyfélszolgálat telefonszámát (hívható: hétfőtől-péntekig 72/510-992), a diszpécserszolgálat telefonszámát (hívható: a 72/224-654-es számon) és a weboldalunk címét is feltüntettük;
  • a sztrájkmenetrendet közzétettük a Tüke Busz Zrt. honlapján (www.tukebusz.hu), és a társaság közösségi oldalán egyaránt;
  • továbbá a Google térképalkalmazás útvonaltervezőjét is frissítettük a sztrájkmenetrenddel és figyelemfelhívással, így azok is pontosan meg tudják tervezni utazásukat, akik ezt az alkalmazást használják.

 

Forrás: Tüke Busz Zrt.