Újabb alpolgármester erősíti Pécset

2020. december 10. 14:22 2020. dec. 10. 14:22

Péterffy Attila polgármester közleményében tudatta Nyőgéri Lajos kinevezését, amit azzal indokolt, hogy a városvezetés tavaly meghirdetett programjának befejezéséhez szükség van a városvezetési struktúra átalakítására.

Nyőgéri Lajos az MSZP-frakció tagja, a 2010 előtti városvezetésnek is tagja volt.  Nyőgéri tavaly októberben a pécsi 11-es egyéni képviselői választókerületben (Uránváros) Decsi István korábbi fideszes alpolgármestert legyőzve került be a közgyűlésbe. Házas, 4 gyermek büszke édesapja. Közel három évtizede foglalkozik a közélettel. Bátran vállalja azt, hogy a helyi közösségek érdekeinek képviselete nem csak a munkája, hanem a hivatása is. 2002-től 2014-ig önkormányzati képviselőként a város érdekeit is szem előtt tartva, már akkor is dolgozott az Uránvárosban élőkért. Ezen időszak alatt indulhattak el az egyes közösségi terek, intézmények, óvodák és iskolák felújításai is. 2014-ig tagja volt Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának. Határozott véleményét minden egyes testületi ülésen kifejtette. 

Péterffy Attila közleményében ez áll: 

“A mai naptól Bognár Szilvia és Ruzsa Csaba mellett újabb alpolgármester kezdi meg a munkát a város élén. Nyőgéri Lajos a szociális, népjóléti és lakásgazdálkodás területéért fog felelni, személyét több körös egyeztetést követően választottam ki.

A városvezető koalíció nagy tervekkel és világos koncepcióval indult neki az ötéves ciklusnak a 2019 októberi választások után. A koronavírus két hulláma miatt ebből egy év küzdelmesen, de óhatatlanul úgy telt el, hogy az eredmények, a folyamatok előrehaladása elmaradtak attól, amit elvártam. Annak ellenére, hogy Pécs város vezetése minden tőle telhetőt megtett.

Az előttünk álló 4 év elegendő lehet, hogy befejezzük a programunkat, de ahhoz, hogy a feszített tempót tartani tudjuk, a városvezetési struktúra átalakítására, egy harmadik alpolgármesterre van szükség. Azért a szociális és népjóléti terület kapott most különös figyelmet, mert ez az a szektor, ahol a járvány okán a sürgető, azonnali feladatok a leginkább elvonták az energiát a munka stratégiai részétől.

A rendkívüli jogrend miatt a döntést jogi értelemben polgármesterként egyedül hoztam meg, de mint minden más ügyben, ebben is több körben egyeztettem a városvezető frakciókkal.

Pécsiség mindenkor!

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere

Forrás: Pécsi STOP