Városvezető Frakciószövetség: a pécsieket vérig sértő fideszes jelöltnek távoznia kell a közéletből

2024. március 20. 14:47 2024. márc. 20. 14:47

Megdöbbentő és arcpirító módon nemzetárulónak nevezte a pécsiek közösségét Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje. Frakciószövetségünk álláspontja világos és egyértelmű: a fideszes politikusnak ezentúl nincs helye a pécsi közéletben - írta a Pécs Jövője Frakciószövetség lapunkhoz eljuttatott közleményében, amelyet alább változtatás nélkül közlünk.

A pécsi közgyűlés keddi ülésén Auth István képviselőtársunk azt kérdezte a Fidesz frakcióvezetőjétől, hogy miért nem vettek részt idén sem a város ünnepi megemlékezésén, és hogy miért tartottak saját rendezvényt egy nappal a forradalom és szabadágharc kitörésének évfordulója előtt.

 

Fideszes bátrak?

 

A Fidesz pécsi közgyűlési frakcióvezetője, egyben polgármesterjelöltje megdöbbentő választ adott a kérdésre, amit röviden így foglalt össze: „Nemzetárulókkal nemzeti ünnepen mi nem ünneplünk együtt.” 

 

Ez az egy mondat mindent elárul a NER működéséről, a Fidesz politikájáról és pécsi polgármesterjelöltjéről is.

 

A Fidesztől soha nem kaptunk és nem is kapunk mást, mint lövészárkok ásását, kirekesztést, a „mi és az ők” kultúráját. A Fidesz politikájában nincs közösségépítés, nincs baráti jobb, nincs tolerancia és nincs a megbékélésre való hajlamnak a szikrája sem.

 

A Fidesz politikájában csak feltétlen hívek, haverok, le- és elkötelezettek vannak, a másik oldalon pedig, ahogy Csizmadia is mondta: a nemzetárulók, és a mesterségesen szított gyűlölet.

 

A történelem megtanított minket, hogy hová vezet ez a fajta politika. Ebből pedig mi, gondolkodó és demokrata pécsiek biztosan nem kérünk.

 

Csizmadia Péter minden bizonnyal világrekordot döntött. Eddig még egyetlen politikusról sem hallottunk, akinek mindössze másfél hétig tartott volna, hogy jelöltté válása után egyetlen vállalhatatlan, arcpirító mondattal kiírja magát a közéletből.

 

Azok után ugyanis, hogy lenemzetárulózta a pécsiek közösségét, vagy akár csak pécsiek egy csoportját, ünneplő, megemlékező embereket, Csizmadia Péternek a pécsi nyilvánosság előtt már csak két feladata maradt.

 

Bocsánatot kérni minden pécsitől, és haladéktalanul távozni a közéletből - zárja közleményét a  Pécs Jövője Frakciószövetség.

 

Forrás: Pécs Jövője Frakciószövetség