3 ponttal távozott a Budapest Honvéd Kozármislenyből

2024. február 4. 12:00 2024. feb. 4. 12:00

Közel 2 hónapos szünet után folytatódtak az NB II-es labdarúgóbajnokság küzdelmei. Szombat délután a Kozármisleny fogadta a Budapesti Honvéd csapatát. A budapesti együttes az előző évben még az élvonalban gyűjtögette a pontokat, most viszont a Merkantil Bank Liga középmezőnyében tanyáznak. A Kozármisleny csapatából eltiltás miatt hiányzott Beke Péter, illetve nagy hiányzója volt a csapatnak Kozics Barnabás is, aki sérülése miatt a felkészülési időszakot is kihagyni kényszerült.

A mérkőzés elején a klub vezetői köszöntötték Gajág Gergőt, aki Nyíregyházán a 100. bajnoki mérkőzésén viselte a mislenyi mezt.

Remekül indult a mérkőzés hazai szempontból, Turi, Horváth Péter és Daru is veszélyeztette a vendégek kapuját. A 33. percben Füredi bizonytalankodott, és Bobál szerzett így labdát, akit Lékai sodort el a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Holman a kapu közepébe rúgta a jobbra vetődő Lékai mellett. 0-1. A gól után a Honvéd zárt védekezésből kontrákkal próbálkozott, nem erőltették a labdakihozatalt vagy a felépített támadásokat, ugyanakkor a kontráikban volt veszély. A Kozármisleny végig támadólag lépett fel, adódtak helyzetek és lehetőségek is Kirchnerék előtt. Félidőben viszont a vendégeké volt az előny. A szünet után a 48. percben Kirchner passzolt a bal szélen érkező Turinak, akinek beadása után a Tujvelről kipattanó labdát Horváth P. fejelte közelről kapuba. 1-1. A 79. percben Bobál keresztlabdájával lépett ki Krajcsovics, lövését Lékai hárította, a kipattanót Holman ismét kapura lőtte, ezt Schuszter tisztázni tudta, de végül megint Holman elé került a labda, akinek lövésébe Lékai még beleért, de a labda a hosszú sarokba pottyant. 1-2. A 93. percben Füredi egyenlithett volna, de a bődületes erejű távoli lövése a kapufán csattant, így fővárosiak örülhettek a lefújáskor.

HR-Rent Kozármisleny – Budapest Honvéd 1-2 (0-1)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Schuszter, Gajág, Füredi, Turi – Nagy E. (Major 85.), Horváth D. – Molnár Á., Horváth P. (Tóth Z. 81.), Kirchner – Daru (Vajda 61.)

Vezetőedző: Aczél Zoltán

 

Budapest Honvéd: Tujvel – Eördögh, Kánoki-Kis, Szabó A., Benczenleitner – Lőrinczy (Keresztes 67.), Adorján (Bocskay 87.), Holman – Kerezsi (Nyitrai 78.), Bobál, Krajcsovics

Vezetőedző: Csertői Aurél

 

Nem a legjobb meccsünket játszottuk, de mindkét félidőt kontroll alatt tartottuk, a második félidőt különösen! A Honvéd választott egy célfutballt, ebből az első félidőben volt egy komoly lehetőségük és rúgtak egy gólt belőle, nekünk az első félidőben kevesebb lehetőségünk volt. A második félidőben váltottunk és jókor rúgtuk az egyenlítő gólt. Volt egy szakasza a meccsnek, amikor mindenki azt hitte, hogy el lehet szaladni ezt a mérkőzést, de ennél jobb játékosai vannak a Honvédnak, masszívabb csapat annál. Jött egy újabb kontra, melyet Lékai Soma nagy bravúrral hárított. Szerintem a Honvéd az 50-90. percig nem nagyon jutott a kapunk közelébe, kivéve egy-két alkalommal, mint a második góljuk előtt, amikor elkövettük a hibáinkat. Két komoly egyéni hibából kaptunk két gólt, ez nem jelenti azt hogy a Honvédnak nem volt helyzete, de nekünk is volt! Nem beszélve a 93. percről amikor akkora kapufát lőttünk, amire Tujvel mozdulni sem bírt. A látottak alapján a döntetlen minimálisan jobban megfelelt volna a játék képének. A Honvéd kihasználta a hibáinkat, de a csapatom teljesítményére, hozzáállására, fizikális mutatóira nem panaszkodhatok. Az őszt is 2-1-es vereséggel kezdtük hazai pályán, most a tavaszt is, ebből kell majd feljönni. Nem tudom a játékosaimat elmarasztalni, csak a pontszerzés hiányzik, minimálisan döntetlent érdemeltünk volna! Gratulálok a Kispestnek a győzelemhez! - értékelt Aczél Zoltán, a Kozármisleny vezetőedzője, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

 

Szerző: Szabó Ferenc