A baranyai gólgyáros, Novák Balázs Himesházán a legeredményesebb

2023. március 18. 11:27 2023. márc. 18. 11:27

Ritkán fordul elő, hogy egy labdarúgó 90 perc alatt HATSZOR is eredményes. A legutóbbi fordulóban, a Baranya Megyei II. osztályban Novák Balázs Mihály, a Himesháza-Pogány találkozón elérte ezt a mérföldkövet, ugyanis hat alkalommal talált az ellenfél hálójába. A nem mindennapi teljesítményről az együttes szakosztályvezetőjével, Kismándor Csabával beszélgettünk.

"Mondhatom, hogy Balázs kedvező helyzetben van. Ö a csapat éke. Mindig az ellenfél kapuja közelében tartózkodik. Remek középpályánk van és tömik jobbnál jobb labdákkal a csatárunkat" - kezdte a beszélgetést a szakosztályvezető.

A folytatásban Novák erősségeiről is szó esett:

"Novák gólérzékeny játékos. Elég neki 5 helyzet, azokból legalább 4 alkalommal gólt szerez. Gyakorlatilag nem lehet meghatározni mi az erőssége, mert fejjel, lábbal egyaránt nagyon veszélyes a kapura. Gólérzékenységét mi sem mutatja jobban, mint hogy a 2021-2022-es évben is gólkirály volt."

Az aranycipőre idén is esélyes, hiszen 13 találattal előzi meg a 2. helyen álló beremendi Dobrosi Krisztiánt. Megnéztük, hogy a szomszédos megyékben, az azonos osztályokban milyen teljesítményt nyújtanak a gólgyárosok. A Mezőcsokonya csapatában játszó Kuti Richárd 36 gólnál tart - igaz, ott 16 csapat játszik a II. osztályban, a baranyai 14-gyel szemben. Tolna vármegyében a Nagymányokban játszó Lajos Dávid 15 találattal listavezető.

Érdekesség, hogy a baranyai Novák Balázs karrierje alatt 502 gólt ért el. A 26 éves játékos 402 mérkőzésen volt kezdő, 39 alkalommal pedig csereként kapott helyet csapatában.

Baranya Megyei Labdarúgó Bajnokság II. osztály góllövőlistája:

31 gólos: Novák Balázs Mihály (Himesháza KSE)
18 gólos: Dobrosi Krisztián (DDC Focivilág Beremend)
17 gólos: Lóki Roland (Pogány SE)
10 gólos: Pálfi Árpád Dávid (K. Ócsárd SE)
9 gólos: Tompa Csaba (Közműépker Lánycsók SE), Kolompár Martin (Gyógyfürdő Harkány)
8 gólos: Cseke Ferenc (Himesháza KSE)