A biztonsági játék Gyirmótnak igen, a PMFC-nek nem hozott pontot

2024. március 3. 19:04 2024. márc. 3. 19:04

Vasárnap az élmezőnyhöz szorosan zárkózó kék-sárgák otthonába, Gyirmótra látogatott a PMFC csapata az NB II-es labadarúgóbajnokságban. A jó erőkből álló vendéglátók stabil teljesítményt nyújtanak a mezőnyben, s közel öt hónapja nem kaptak ki a bajnokságban. Tavaly november elején a listavezető Nyíregyházától szenvedtek otthon 4-2-es vereséget, azóta viszont 3 győzelemmel és 6 döntetlennel növelték tovább pontjaik számát. Az előző játéknapon 2-2-re végeztek a mosonmagyaróvári rangadójukon. Vasárnap kora délután 2-1-re zárta a mérkőzést a Gyirmót a PMFC-vel.

A PMFC a 6. helyen álló Gyirmót FC Győr otthonában lépett pályára a Merkantil Bank Liga 23. fordulójában. Ez volt a két együttes 14. egymás elleni másodosztályú bajnokija. Az eddigi 13 találkozóból 4-et megnyert a Pécs, 4 alkalommal vereséggel hagyták el a pályát és 5-ször döntetlen született. A gólkülönbség szintén kiegyenlített, 17-17, ami meccsenkénti 2,6-os gólátlagot jelent. A PMFC -hez hasonlóan, Gyirmotón is mozgott a kispad, hasonlóan, mint Pécsett. A 2023/24-es pontvadászatot Csizmadia Csaba irányításával kezdték el, azonban a trénernek tavaly szeptember végén megköszönték addigi munkáját, a klubvezetés pedig Tamási Zsolt szakmai igazgatót bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásával. A Gyirmót FC Győr csapatának jelenlegi mérlege 7 győzelem, 11 döntetlen, 4 vereség, míg a gólkülönbségük 29-25.

Tamási Zsolt vezetőedző: A Pécs az NB II-es mezőny egyik legstabilabban védekező csapata. Erre készültünk a héten. Kisebb-nagyobb sérültjeink vannak, Csörgő személyében eltiltottunk is van, igaz, Madarász már rendelkezésre áll.

 

73. percben: Vezet a Gyirmót! Lányi átadta a bedobás jogát Helembainak, aki bedobása után Medgyeshez továbbította a labdát. A hazai csatár egy csel után éles szögből kapura bombázott, Helesfay bravúrral védett, a testéről kipattanó labda Hudák elé került, aki hat méterről lő a hálóba. 1–0

 

 

77. perc: Újabb hazai gól! Jobb oldali gyirmóti támadás végén Polgár középre célozta a labdát, Adamcsek visszapasszolta azt Madarász Márknak, aki hét méterről a bal alsóba lőtt. 2–0

 

85. percben Gyirmótiak buktatták Harsányit a 16 os közelében kívülről. A felállt 4 és 3 tagú sorfal felett és mellett Harsányi volt a szabadrúgás végrehajtója. Remekül eltalálta a labdát. A játékszer tekergett a sorfal között. A labda a jobb felsőbe kötött ki, 2-1.

 

GYIRMÓT FC GYŐR–PÉCSI MFC 2–1 (0–0)
 

GYIRMÓT: Hársfalvi – Polgár K., Hudák D., Lányi, Helembai – Szőke G. – Soltész D., Kovács D. (Molnár J., 57.), Madarász (Hajdú Á., 89.), Medgyes Z. – Erdei M. (Adamcsek, 57.)

Vezetőedző: Tamási Zsolt
 

PMFC: Helesfay – Takács Zs., Szekszárdi, Pejovics, Lacza (Gera Z., 56.) – Terbe, Bachesz (Bukovics A., 82.) – Szabó M. (Vas B., 82.), Harsányi, Miknyóczki (Varga B., 79.) – Tóth-Gábor K. (Rácz B., 56.) Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Hudák D. (73.), Madarász (77.), ill. Harsányi (85.)

 

Szerző: Szabó Ferenc