A komlói NB I-es kézilabdacsapat ügyvezetője Coach lett

2024. október 21. 09:02 2024. okt. 21. 09:02

Több évtizedes sportmunka után már csak szurkolóként jár sporteseményekre Szigeti Szabolcs, a Komlói NB I-es kézilabda csapat ügyvezetője. Varga István, az egykori kézilabda világválogatott Páva Zoltán polgármester kérésére a bányászvárosban vezetői beosztásban tevékenykedett. Távozása után Szigeti Szabolcs foglalta el a helyét.

- Ismereteim szerint a sport pályafutásod labdarúgással kezdődött. A Nemzeti Bajnokságban játékvezető majd ellenőr voltál. Árulj el többet hogyan kapcsolódtál a labdarúgáshoz.

 

- Már nagyon korán, kb 4-5 éves koromban találkoztam a labdarúgással. Édesapám edző volt Komlón és vitt magával az edzésekre. 16 évesen az akkor NB II-es csapatban már be is mutatkoztam, mint kapus. Majd játékvezető lettem, és 25 év után már csak az ellenőri munka van.

 

 

 - Talán a kézilabdában sikerült többet tenned, ügyvezető is voltál az NB I-es kézilabdázóknál. Mi kötött össze a kézilabdával?

 

-Kézilabdával érdekes kapcsolatom van, gimnáziumi csapat tagjaként ezüstérmet szereztünk az országos diákolimpián. Bognár, Kovacsevics, Koncz voltak a csapattársak, ők jól hangzó nevek még ma is. Pedig igen régen volt.

 

 

- Érdemes volt sportágat váltani vezetői szinten?

 

- Mint ügyvezető szerintem véletlenül kerültem a komlói csapathoz. Varga István helyett nem volt más kéznél. Így engem bíztak meg. Egy évre vállaltam, 15 lett belőle. Egy csodálatos időszak volt. Mélyről építkezve jutottunk el igen magasra. Kiváló kollégákkal, igazi csapatként dolgoztunk. Talán ez volt az igazi kulcsa a sikerességnek. Ha kellett buszt vezettem, ha kellett PCR teszteltem a fiúkat, és ha kellett szigorú döntéseket hoztam.  Jó döntés volt a sportágváltás, mindenképpen így gondolom.

 

 

- Feleséged, Erika egy másik sportágat űzött, NB II-ben kosárlabdázott. A Szigeti család sportcsalád?

 

 

- Valóban sportos család vagyunk. Feleségem kosárlabdázott. Többre is vihette volna ha akkor eligazol. Dalma lányom a kosárlabdát, míg Bálint a focit választotta, de ő már a kézilabda szakosztályban dolgozik lelkesen.

 

 

- Sport Life Mental Coach lettél, mit takar ez az uj lehetőség számodra?

 

 

- 2003-ban végeztem diplomás Mentálhigiénés Szakemberként, majd a sok szerzett tapasztalat után tovább képeztem magam, és elvégeztem a sport mentál tréner, majd Sport & Life Coach képzést. Itt kerestem az új lehetőséget. Nehéz terület, de igen érdekes új világ.

Aztán jött egy felkérés Budapestről szeptemberben, rövid gondolkodás után elfogadtam a munkát, így október elseje óta Budapest a munkahelyem. 

 

 

Hétvégenként Komlón vagyok, és a szívemben mindig kék fehér maradok. Igyekszem a hazai mérkőzésekre elmenni. Komlón a kézilabda, a sport egy életérzés. Ami soha nem múlik el. 

Bár sok mindent ki lehet ölni az emberből, ezt biztosan nem. Aki komlói bárhová is viszi az élet, mindig kék-fehér marad.

 

 


Szerző: Szabó Ferenc