A nagyszünet nem tett jót a PVSK-VEOLIA kosárlabdázóinak Zalaegerszegen

2024. október 28. 10:01 2024. okt. 28. 10:01

A nagyszünetig szinte hibátlanul játszott a jóval esélyesebb ZTE ellen idegenben, a PVSK-VEOLIA férfi kosárlabda csapata a bajnokság élvonalában. Archibaldék nyolc ponttal is vezettek, a folytatásban azonban átrobogott rajtuk a hazai együttes. A ZTE csapatában a harmadik negyedben szinte mindenki hibátlanul szórta a zsákba a labdát.

Ognjen Micsovics nélkül nem tűnt épp sétagaloppnak a hazai környezetben eddig könyörtelennek tűnő ZTE elleni vendégjátéka a PVSK együttesének. Nem volt más választásuk, mint mindent egy lapra feltenni, és nekiesni a vendéglátó ellenfélnek. Így is tettek. Az első öt perc abszolút a VEOLIÁRÓL szólt, Archibald duplájára ugyan Bigelow még válaszolt egy hármassal, de aztán amerikai is bevert egy kintit, és meg sem álltak 10-3-as vezetésig. A ZTE persze próbált tapadni, és több-kevesebb sikerrel ment is ez a hazaiaknak, de amikor közeledtek a Pécshez, mindig volt válasz. Hol Dzseletovics oldott meg mesterien egy horgot háttal a palánknak, hol Archibald betöréseivel nem tudtak mit kezdeni az egerszegiek, mindeközben pedig jó volt látni, hogy lepattanózásban is jobbak voltak a vasutasok.

A második negyed aztán már nyíltsisakos játékot hozott, egyszer a PVSK vezetett egy ponttal, aztán a ZTE. Így ment ez egészen 30-29-es hazai előnyig. Aztán jött egy időkérés, utána pedig egy 12-0-s széria a vendégektől. Antóni, a palánk síkja mögül vert be egy trojkát az egyik sarokból, majd rögtön még egyet a másikból is, hogy aztán Archibald is berámoljon egy kintit. Ugyan a negyed utolsó két percében egy kicsit tudott faragni hátrányából az Egerszeg, de a nagyszünetben így is nyolc ponttal vezetett a PVSK-VEOLIA.

Bár 15 percen át, amíg a szünet tartott, álmodozhattunk róla, hogy végre összejön az első győzelem, a második félidőben nagyon hamar kiderült, hogy ez ma este is csak álom marad. A harmadik negyedben totálisan lefagytak Antoniék, 5 perc alatt csak 2 pontot tudtak szerezni, a ZTE pedig közben szép lassan átvette a vezetést. Az alapvető gond az volt, hogy a hazaiak letámadásával képtelenek voltak bármit is kezdeni. Mindegy volt, hogy Archibald, Merkl, vagy épp Payton hozza fel a labdát, sokszor még a felezővonalon áthozni is nagy nehézségek árán sikerült csak. Amikor pedig mégis összejött, rendre rossz, előkészítetlen dobások jöttek, vagy épp eladott labdák. A ZTE pedig amerikai légiósai vezérletével egyre jobban ellépett. Mire a 30. perc végére értünk, már 11 volt a hazaiak előnye, ez a 27-8-as eredményt hozó negyed gyakorlatilag el is döntötte a meccset.

Ugyan az utolsó negyed közepén egy Mokánszki-triplával még feljött egyszer a PVSK 76-68-ra, sőt, utána három támadásuk is volt, hogy tovább szűkítsük a különbséget, nem tudtunk élni az eséllyel. Ahogyan pedig az lenni szokott, a ZTE dobásai elkezdtek ismét beesni, mi pedig újra zavarodottan kezdtünk játszani. Ennek pedig nem is lehetett más a vége, mint vereség. Az utolsó percekre már lélekben sajnos teljesen el is engedték a vendégek a meccset, így hiába a valóban pazar első félidő, végül nagyon simán tudott nyerni a Zalaegerszeg.

 

ZALAKERÁMIA ZTE KK–PVSK-VEOLIA 101-72(21-21, 18-26, 27-8, 35-17)

 

Zalakerámia ZTE KK: Bigelow 16/3, Takács Ma. 7, Keller 14/3, Garrett 13/6, Tóth Á. 4. Cs.: Leday 24/9, Sitku 3/3, Takács Mi. 2, Brown 18/6, Gyimes , Szalay, Csizmadia. Vezetőedző: Mathias Zollner.

PVSK-Veolia: Archibald 20/6, Frank 2, Molnár M., Dzseletovics 16/3, Payton 16/3. Cs.: Plézer, Merkl, Mokánszki 7/3, Antóni 11/9, Radó

Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

 

Matthias Zollner: – Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű meccs, nagy erőket mozgósított az ellenfél. Az első játékrészben egy kicsit elaludtunk, a térfélcsere után viszont már a saját játékunkat játszottuk. Kijött az is, hogy hosszabb a kispadunk, a Pécs pedig elfáradt.
Szrecsko Szekulovics: – A minőségkülönbség döntött. Az első félidőben helytálltunk, a harmadik negyedben viszont nem volt válaszunk a ZTE remek játékára. Maximális erőbedobással dolgozunk, most ez húsz perc tisztességes helytállásra futotta.

 

Szerző: Szabó Ferenc