A PMFC női labdarúgócsapata pontgyűjtéssel rajtolt az élvonalban

2024. augusztus 26. 17:50 2024. aug. 26. 17:50

A PMFC döntetlennel kezdte a 2024/2025-ös NB I-es bajnoki szezont. A Pécs több gólhelyzetet kidolgozott, de a vendégek kapusa remek napot fogott ki. Az élvonalban évek óta játszó Szekszárd mentséget is talált a döntetlenre. Az előző évi két bajnokságban vereséggel nyitotta az új szezont.

Hazai közönsége előtt kezdte el a női NB I-es bajnokság 2024/2025-ös kiírását Németh Zsolt vezette újonc labdarúgócsapatunk, amely a Simple Női Liga 1. fordulójában a Szekszárdi WFC együttesét fogadta a Stadion utcában. A találkozón gyakorlatilag végig a mieink domináltak, többet birtokoltuk a labdát, és több helyzetet is kialakítottunk. Főleg a második játékrész során dönthettük volna el a három pont sorsát, kezdve azzal, hogy egy balról jövő beadást Turi méterekről fejelt kapura, de Török hárítani tudott.

Negyedórával a vége előtt újra támadónk előtt adódott lehetőség, aki fejjel vett át egy mélységi labdát, majd tolt rajta kettőt befelé, lövését azonban blokkolták, rögvest Kiss ismételhetett, ám a szekszárdiak hálóőre nagyot nyújtózva védeni tudott. A 80. percben Spiel tizenhatoson belüli kísérlete nyomán a kapufa tövére csorgott a labda. Egy minutummal később Kiss tekerését öklözte ki a mezőnybe a tolnaiak kapusa, s végül pontosztozkodással zárult az egymás elleni összecsapás. Folytatás augusztus 31-én, Szegeden.

PMFC–Szekszárdi WFC 0–0

Pécsi MFC: Bednar – Bódis, Bolboaca, Bocz, Rituper (Máté, 80.) – Kiss, Vasile, Belaya – Égi (Spiel, 80.), Turi, Farkas.

Edző: Németh Zsolt

Németh Zsolt: ”Első NB I-es mérkőzésünkön nagyon sokat tettünk a győzelem érdekében. Nem adtunk lehetőséget ellenfelünknek, míg mi több gólhelyzetet is kidolgoztunk. Sajnos ezeket nem tudtuk értékesíteni, ám nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy megszereztük első pontunkat az élvonalban. A csapat hozzáállásával elégedett vagyok, van még hova fejlődnünk. Azon leszünk, hogy mielőbb felvegyük a bajnokság ritmusát. Szurkolóinknak köszönjük a támogatást!”

 

Szerző: Szabó Ferenc