A PTE-PEAC futsal csapata újra az NB I-be készül

2024. július 10. 09:21 2024. júl. 10. 09:21

Történelmet írt Baranya vármegyében a PTE-PEAC futsal csapata. Elsőnek sikerültek az élvonalban játszani. A csapategységgel nem volt gond, az akarat és küzdőszellem is többször helyén volt. A kulcsjátékosok sérülései rosszkor jöttek és néhány játékos formaingadozása megpecsételte a pécsi együttes sorsát. A srácok megye bajnokságokból érték el a futsal csúcsligáját. A 2024-2025 évben ismét megismétlik a feljutást az élvonalba.

- Hogyan teljesítette a PTE-PEAC a kitűzött célokat - kérdeztem nyitó kérdésként Élő Tibort, a csapat vezetőedzőjét?

 

”Célkitűzésünk volt a biztos bennmaradás, amit sajnos nem tudtunk megoldani, bár többször is a kezünkbe volt a sorsunk, mégis a döntő pillanatokban kiénekelték a szánkból a sajtot. Rutintalanság, a meghatározó játékosok hullámzó teljesítménye okozta a kiesésünket és az, hogy nem tudtunk huzamosabb ideig, azonos, jó szinten játszani. A csapatból talán Robert Nospak teljesítménye volt kiemelkedő, akit a tavaszi szezonra hoztunk Pécsre. A többiek inkább az akaratukkal emelkedtek ki és egy-egy megvillanássa, de van hova fejlődnünk. A másik légiósunk, Neco egyértelműen többet tud és többet is várunk tőle. Bár a bokasérülése épp a rájátszás legfontosabb küzdelmeiből vette ki, de nála a hozzáállás és a sportszerű életmódban is gyökeres változás kell, mert ellenkező esetben nem tartunk igényt a játékára. A kiesés körülményeit nem igazán szeretném részletezni, mindenki tudja, hogy az utolsó fordulóban is megoldottuk a feladatot, de egy másik mérkőzés furcsa eredménye mégis a bukásunkat hozta”.

 

Élő Tibor beszélt a csapat összetartásáról az idény során.”A csapat egységgel azt gondolom nagyban nem volt gond, az akarat és küzdő szellem is többször helyén volt. Sajnos a kulcsjátékosok sérülései rosszkor jöttek és néhány játékosunk formaingadozása megpecsételte a sorsunk. A srácok megye bajnokságokból érték el a futsal csúcsligáját. Nyilván hatalmas motiváció volt ez számukra és elvárás is. A profi futsal sok szempontból más, ezen kell javítanunk a jövőben. Szerethető, kedves csapat voltunk, sokak számára szimpatikus közösség, de itt több kell. Jobb helyzetkihasználás, nagyobb koncentráció, fegyelmezettebb védekezés és egyenletes jó teljesítmény. Az extráktól, extra kell. Profibb, győzelemre törőbb szemlélet és teljesítmény. Egyéniségek, Karakterek kellenek. Ezek a területek, azok ahol előre kell lépnünk.”

 

Az új szezon céljairól is beszélt ”Alapcélunk - ha az MLSZ is úgy akarja és a körülmények is megengedik-, hogy az NB I-ben indulhassunk és csont nélkül bentmaradjunk, a 7-9 hely megszerzésével. Ha NB II-ben kell indulnunk, akkor az azonnali visszakerülés a cél. Mindkét verzióra készen állunk, de az NB I. az, amit egyértelműen szeretnénk.

A keret nagy változáson nem megy keresztül, mert meglátásom az, hogy több van bennünk és ezt kell kihozni idén. Igyekszünk az egyetemisták irányába jobban nyitni és több fiatal is a látószögünkben van.”


Szerző: Szabó Ferenc