A PVSK-VEOLIA három negyeden keresztül szórta a pontokat

2023. október 1. 15:45 2023. okt. 1. 15:45

A férfi kosárlabda NB I. B Piros csoportjában első hazai mérkőzését játszotta a PVSK-VEOLIA a DEAC U 23 ellen. A 2023-2024 évi bajnokság nyitó mérkőzésén Cegléden a pécsiek végig kiegyensúlyozott, jó játékot mutattak be az első éles bevetésükön, aminek egy 25 pontos győzelem lett a megérdemelt jutalma. A szombaton esti találkozón a DEAC U23-as csapata volt a vendég a Szamosi Nándor Sportcsarnokban. A PVSK a második negyedben megbotlott, de így 100 pont felett győzedelmeskedett.

Pécsi VSK-VEOLIA-DEAC U23 102-76

(24-16, 16-30, 30-17, 32-13)

– Igazából nem tudjuk, hogy milyen csapattal jönnek hozzánk, hiszen a DEAC A csoportos együttese pénteken este lép pályára, nem tudni még, hogy ott kikre számítanak az U23-as, vagy épp az U20-as játékosaik közül – árulta el trénerünk. – Az biztos, hogy fiatalok és nagyon tehetségesek, de hazai pályán bízok benne, hogy nem lesz gond. Nagyon várjuk már, hogy találkozhassunk a szurkolóinkkal. Hívok is mindenkit, hogy jöjjön ki szombaton és segítsen nekünk. Olvastuk a csapat internetes oldalán Srecko Sekulovic tollából.

Igaza volt a vezető edzőnek mert 2-6-al indult a találkozó. A vendégek egymás után dolgoztak ki tiszta dobó helyzeteket és szórták a triplákat, ám a negyed végére 24-16-ra alakult a mérkőzés állása. 

A második negyedben 28-28-ig fej-fej mellet haladtak a fiuk. Várszegi és Högye keze nem remegett meg és sikerrel dobták a távoliakat, 16-30-ra formázták a második negyedet. 

A hosszú szünet után jobban és keményebben kezdett védekezni a PVSK.. Micovic egymás után két alaklommal is betalált közelről, mind két alkalommal egy-egy büntetőt is dobhatott, A 27. percben 57-52. A vendégek a második idejüket is kikérték. Harminc perc után 70-63 az eredményjelzőn. 

A záró negyedben a PVSK már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Antoni Csanád több távoli dobása is beesett a zsákba, 102-76 ra zárták a mérkőzést. Őrizve a tabellán az első helyett. 

Srecko Sekulovic, a PVSK-VEOLIA vezetőedzője: -jól játszottunk, hátrányból is vissza jöttünk. Az eredményt látva sokan sima mérkőzésre gondolhatnak, de nem így volt. Három negyed jó játékára szükség volt, hogy nyerjünk. Az volt a csúcs amikor megállítottuk a tripla dobásaikat. Volt olyan időszak amikor a távoli dobásaik jobban beestek mint a közeliek. 

Kádár Tamás, a DEAC U23 vezetőedzője: gratulálok a bajnok esélyes csapatnak. Harminc percig azt játszottuk amit terveztünk. Az utolsó negyedben átrohant rajtunk a Pécs. Lehet, hogy elfáradtunk, de inkább a rutintalanság miatt maradtunk el a PVSK teljesítményétől.

Szerző: Szabó Ferenc