A szokásos játékosok hozták a győzelmet a párducoknak

2024. április 12. 14:37 2024. ápr. 12. 14:37

Elkezdődtek a rájátszások a kosárlabda bajnokság első és a második vonalában is. A PVSK-VEOLIA nyitotta a sort csütörtök este a TF-Budapest ellen, a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A tabella nyolcadik helyen álló együttesét két vállra fektetni nem volt nehéz feladat, Frank Ádámék könnyedén nyertek 101-81-re.

Az biztosnak látszott, hogy két jó formában lévő, és magabiztos csapat találkozott. Aggodalomra a pécsi oldalon nem volt szükség

Mérkőzés előtt a hazai tréner hangsúlyozta, hogy –Ogi rehabilitációja szépen halad, egy hete úgy tűnt, hogy már teljesen egészséges. Aztán az egymás közti játék során kiderült, hogy azért még nem az igazi a lába. Meglátjuk, hogyan alakul. Ez már a rájátszás, itt nagyon óvatosnak kell lenni azzal, hogy az ember kockáztat-e vagy sem. Az biztos, hogy csak akkor fog újra játszani, ha valóban száz százalékos már fizikailag. Végül ismét a pályára került a játékos.

A Hepp Kupa győzelem után talán nem is volt akkora meglepetés, hogy a TF elleni negyeddöntőt felszabadult, jó játékkal indították a saját közönségük előtt. Az pedig külön öröm volt, hogy hosszú sérülése után Ognjen Micsovics is visszatérhetett a csapatba. Igaz, hogy nem ő volt a vezér, de az első tíz perc nem is egy-egy emberről szólt. Mindent elmond a játékukról, hogy tízperc alatt nyolc játékosuk szerzett pontot, és igazából mindegy is volt, hogy épp ki került helyzetbe, mert jöttek a kosaras futószalagon. Kintről hibátlanul dobtak, a saját gyűrűk közelében pedig nem nagyon hagyták levegőhöz jutni a TF-et. Villámgyorsan el is léptek előbb 10 ponttal, majd fokozatosan tovább növelték az előnyt.

A második tíz perc pedig, ha lehet, még jobban nézett ki.

És bár a harmadik negyedben alaposan bennragadtak az öltözőben – a TF nagy rohanással indított, és vissza is jött 14 pontra –, azért igazán nagy baj így sem lett a gyenge periódus hatására. A sok eladott labda, a pontatlan dobások és kicsit döcögős játék. A végjátékban már azért kellett csak izgulni, hogy meglesz-e a 100 dobott pont. Meg lett a 101.

 

Szrecsko Szekulovics, az PVSK vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak. 1-0 ide. Kicsit keserű szájízzel maradtunk, nem vagyok elégedett azzal, ahogy a második félidőben teljesítettünk. Nem koncentráltunk, sok labdát adtunk el. Amit felépítettünk az első félidőre, abból sokat romboltunk a másodikra. Nem szeretem ezt, javítjuk a hibáinkat, vasárnap kemény mérkőzésre számítok. Köszönöm a közönségnek a szurkolást!

Nagy Bálint, TF vezetőedzője: Nagyon jó flow-ban lévő PVSK-hoz érkeztünk, akik a Hepp Kupa győzelem lendületében voltak. Hagytunk is minden lehetőséget nekik, az első félidő 60 kapott pontja nem a mi keménységünket mutatta. Aztán a második félidőre már lehet, hogy a vasárnapi mérkőzésre pihentetett a PVSK, de azt gondolom, hogy tudtunk nekik némi fájdalmat okozni ezzel a játékrésszel. Mást nem ígérhetek, minthogy ezzel a félidei teljesítménnyel várjuk őket a második fordulóban és gratulálok nekik az első győzelemhez.

PVSK-Veolia: Micsovics 4, Németh A. 14/12, Plézer 3/3, Bíró O. 8/3, Horti 13/3. Cs.: Frank 23/15, Halász 5/3, Mokánszki 5/3, Radó 4, Antóni 12, Molnár M. 10, Harka. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

 

TF-Budapest: Gémes 2, Szántó 15/3, Dancsecs 25/12, Karosi 13/3, Anda 13. Cs.: Szanyi 2, Kelenföldi 11/3, Simon, Varga, Tömösváry, Farkas, Lőrincze.

Vezetőedző: Nagy Bálint.

 

 

Pécsi VSK-VEOLIA -TF Budapest 101-81

 

(29-15, 31-14, 17-30, 24-22)

Következik (04. 14., 18.30): TF-Budapest–Panthers.

 

Szerző: Szabó Ferenc