Átmentette gyalázatos formáját a PMFC az NB II-ből az NB III-ba

2024. augusztus 21. 16:09 2024. aug. 21. 16:09

NB III-as bajnokság Dél-Nyugati csoportjának negyedik fordulójának nyitómérkőzését Pécsett rendezték, a Stadion utcában élénk szurkolói érdeklődés mellett. A PMFC az FTC II. csapatát fogadta és a zöld-fehér együttes 5-2-re verte a hazai gárdát.

Fővárosi zöld-fehér vendégek a tabella negyedik, míg a pécsiek a hatodik helyről várhatták az egymás elleni összecsapást. A vezetőedző öt helyen változatott az elmúlt hétvége kezdőjéhez képest. A PMFC ennek megfelelően a Helesfay – Sági, Ikonomou, Füredi, Bor – Rabatin, Zvara – Hegedüs, Ócsai, Fejős – Tóth összeállításban lépett pályára, míg korábban sérüléssel bajlódó játékosok közül Németh és Bukovics pedig ezúttal már a kispadon kapott helyet, várva az esetleges bevetésre.

A 40 fokos hőségben zajló mérkőzés 7. percében Ócsai indításából Sági adott középre jobbról, a rövid kapufa környékén Tóth előzte meg ugyan védőjét, ám a labda egy hajszállal elszállt előtte, így odalett a gólszerzési lehetőség hazai oldalon. Ellenben a 8. percben Helesfay pontatlan kirúgására Berényi csapott le, aki 18-ról a háló jobb felébe emelte a játékszert, 0-1. A hidegzuhanyként ható találatot követően egy újabb hibát használtak ki a vendégek. A 10. percben ugyanis Serdiukov futotta le a védőket, a középen menteni kifutó Helesfayról pedig szerencsétlen körülmények között a vendégek támadója elé került a labda, aki 19-ről az üresen maradó kapunkba gurított, 0-2.

A 22. percben aztán sikerült a PMFC szépítés. Egy röviden hazaadott labdára Tóth startolt rá, majd csatárunk megkerülte Radnótit és balról, 8-ról a fővárosi rivális hálójába gurított, 1-2. Tóth a kupasorozat után egyúttal a bajnokságban is megszerezte első gólját pécsi színekben. A 28. percben könnyen Rabatin lábában lehetett volna akár az egyenlítés, ám a Fradi másodikszámú csapatának hálóőre ezúttal kézzel hatalmas védést mutatott be. A félidőig nagy erőket megmozgatva próbálkoztak a piros-feketék ismét betalálni a Fradi hálójába, ám az első negyvenöt perc során nem született újabb találat, így egygólos ferencvárosi előny tudatában kezdődött a szünet.

 

A térfélcserét követően támadószellemű cserét hajtott végre a hazai együttes, a szünetben Zvara helyett Wirth érkezett. A 48. percben mégis a vendégek növelték előnyüket, hátul óriási hibát vétve Bagi került ziccerbe, a IX. kerületiek házi gólkirálya pedig kissé balról, 10-ről a hálónk középébe vágta a labdát középmagasan, amit Füredi már nem tudott testtel hárítani a gólvonalon bevetődve, 1-3. Hátrány csökkentése érdekében az 52. percben ismét egy támadót küldött be Aczél Zoltán, Fejőst ugyanis Vas váltotta a játéktéren. Az 60. minutumban egy lekészítés során Bor tekert valamelyest balról, 18-ról a hosszú felső irányába, azonban Radnóti nagyot nyújtózkodva szögletre tudta ütni a labdát.

Az ivószünetben újabb két változatást hajtott végre a pécsi vezetőedző, aki Ikonomout és Tóthot hozta le, helyükre pedig Bachesz és Morvai érkezett frissítésképpen. A 81. percben Bagit nem tudták leszerelni védőink, aki balról középre gurított az üresen érkező, korábban becserélt Nemes pedig közvetlen közelről a hálónk közepébe gurított, 1-4. A 86. percben egy tizenhatoson belüli kezezés miatt büntetőhöz jutott a Pécs, amit Hegedüs magabiztosan a balra elvetődő kapus mellett a jobb alsóba helyezett, 2-4. A 88. percben végleg eldőlt a három pont sorsa: egy balról, élesen beadott labdát Nemes fordulatból vágott a léc alá, beállítva ezzel a 2-5-ös végeredményt.

PMFC – FTC II. 2-5 (1-2)
 

PMFC: Helesfay – Sági, Ikonomou (Bachesz, 68.), Füredi, Bor – Rabatin, Zvara (Wirth, 46.) – Hegedüs, Ócsai (Preklet, 88.), Fejős (Vas, 52.) – Tóth (Morvai, 68.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

FTC II.: Radnóti – Ladányi, Lakatos, Say, Bolgár – Madarász, Kokovai – Gágyor, Bagi, Serdiukov (Molnár,76.) – Berényi (Nemes, 58.). Vezetőedző: Korolovszky Gábor.

 

Gsz.: Tóth (22.), Hegedüs (86. – 11-esből) ill. Berényi (8.), Sediukov (10.), Bagi (48.), Nemes (81., 88.)


Szerző: Szabó Ferenc