Az egyetemi vízilabdás közönség tégláról téglára épül

2024. augusztus 21. 16:11 2024. aug. 21. 16:11

Az OB1B-s vízilabda bajnokságban újoncként a PEAC érte el a biztos bennmaradást. A fiúk, az eredményesség tekintetében messze túl is szárnyalták a várakozásokat! Az OB2-es csapatnál nem voltak különösebb célok kitűzve, ott is igyekeztek minden meccsen tisztességesen küzdeni, amire nem is lehetett panasz. A helyezés tekintetében itt lehet kis hiányérzetünk, de ebben az osztályban hatványozottan az egészségsportolás és a csapatépítés a legfőbb szempont - mondta a PEAC Facebook-oldalán Lukács Gergely szakosztályvezető.

“Nyugodtan kijelenthetjük, hogy kiemelkedő szezont zártunk a 2023/24-es idényben, hiszen újoncként az OB1B-s bajnokságban bronzérmet szerzett csapatunk.

Ami talán ennél is fontosabb, hogy az egész szezon során kiváló volt a hangulat a csapatban, de nem csak az OB1B-s szűk keretben, hanem ez jellemző volt az OB2-es, a senior és a lány szakágunknál is. Fantasztikus egyetemi vízilabdás közösség alakult ki az elmúlt években a PEAC-ban és erre méltán lehetünk büszkék - kezdte a beszélgetést Lukács.

Megtudtuk, hogy az OB1B-s bajnokságban újoncként a cél a biztos bentmaradás kivívása volt és, hogy egy olyan szerethető, csupa szív csapatot lásson a közönség, akiért érdemes kijárni a mérkőzésekre. A célt maradéktalanul teljesítették a fiúk, sőt az eredményesség tekintetében messze túl is szárnyalták a srácok a várakozásokat! Az OB2-es csapatnál nem voltak különösebb célok kitűzve, ott is igyekeztek minden meccsen tisztességesen küzdeni, amire nem is lehetett panasz. A helyezés tekintetében itt lehet kis hiányérzetük, de ebben az osztályban hatványozottan az egészségsportolás és a csapatépítés a legfőbb szempont.

Melyek voltak a szezon legnagyobb sikerei és legemlékezetesebb pillanatai?

Hangsúlyozta a legnagyobb siker természetesen az OB1B-ben szerzett harmadik hely volt, amihez kötődik a talán legemlékezetesebb pillanat is. Az utolsó fordulóra maradtak ugyanis a lényeges kérdések minden szinten a bajnokságban. Ekkor látogatott hozzájuk a forduló előtt harmadik helyen álló Cegléd csapata és a képlet egyszerű volt. Ahhoz, hogy megelőzzék őket nyerni kellett. És ahogy az előzőekből is kiolvasható sikerült a kiválóan felkészített riválisukat egy nagyszerű mérkőzésen, teltház előtt legyőzni.

"Azért nehézség is akad, minden évben nehézség az a 21:30-kor kezdődő edzések, de mivel ilyenkor van vízilabda pályára megfelelő vízfelület, ezért igyekeznek ezt kihasználni.”

"Az olimpia elöt a magyar szövetségi kapitánynak segítő Lukács Gergely elmondta, hogy nem lát olyan területet, ahol hirtelen nagy fejlődésre lenne szükség, ezért azt gondolja, hogy minden területen fejlődni kell. Elkezdődött az alapozás, szépen lassan állnak össze a csapatok játékoskeretei, jönnek majd az edzőmérkőzések és akkor jobban fogják látni, hogy mire kell erőteljesebben ráfeküdnünk. Azt biztos, hogy nem dőlnek hátra, szeretnék, ha olyan csapatuk lenne, ahova a jelenleg még PSN-es utánpótlás korú játékosok és az ország más területeiről a PTE-re érkező sportoló fiatalok is be szeretnének kerülni.”

 

Szerző: Szabó Ferenc