Az NKA női kosarasai a Dávid Kornél elleni mérkőzésen ott folytatták, ahol Cegléd ellen befejezték

2024. október 3. 08:48 2024. okt. 3. 08:48

Az NKA Univesitas Pécs női NB I-es kosárlabda csapata szerdán, az újonc székesfehérvári együttesét, a Dávid Kornél KA csapatát fogadta Pécsett, a Lauber Dezső sportcsarnokban. A hosszú szünet után kisebb sebességen játszottak a hazaiak. Nem így a vendégek. A harmadik negyedet a vendégek nyerték. A záró negyedben Held is felzárkózott a jól dobó lányok közé. és 80-61-re nyerték az újonc elleni mérkőzést.

Egy újonc és lelkes csapatot fogadott az NKA együttese. A mérkőzés előtt a legfontosabb volt, hogy az első fordulóban a hazaiaknál nem játszott Studer Ágnes, ráadásul a Cegléd elleni meccsen bokasérülést szenvedett Rátkai Eszter, így irányítók nélkül kellett készülni a heti edzéseken. Az egészségügyi stáb jól teljesített, mindkét játékos Zseljko rendelkezésére ált Székesfehérvár csapata ellen. Dávid Kornél csapatában Marisa Makenna Rae egyedül közel annyi pontot szerzett, mint a játékos társai összesen. A hazai csapatban Török, Rátkai, Reisingerova volt eredményes. November elsejéig nincs megállás, szerda-szombat ritmusban pörögnek a meccsek. Pécsett, az igazi nagy rangadókra még ugyan egy darabig várni kell, de mint minden mérkőzés, az újonc elleni is fontos. A Dávid Kornél KA együttesét Szentpáli Gergő irányítja, aki 2015/2016-os idényben az NKA csapatának másodedzője volt Roberto Hernandez mellett, korábban pedig a Rátgéber Akadémián dolgozott a 2010-es megalakulása óta, ahová később visszatért.

NKA Universitas Pécs-Dávid Kornél KA 80-61

18-14, 21-10, 19-22, 22-15

 

Pécs: Studer 9/6, Laczkó, Tóth O., TÖRÖK 13/9, REISINGEROVA 15. Csere: HELD 10/6, Smailbegovic 3/3, Kiss A. RÁTKAI 13/3, Zsebe-Weininger 8, Olawuyi 9.

Vezetőedző: Zseljko Djokics. 

DKKA: Varga S. 11/9, Takács D. 4, MARISA 25/6, LAUFER 14/6, Hegedűs J. Csere: Drávecz 4, Katona 3, Szücs L., Papp L.

Vezetőedző: Szentpáli Gergő.

Djokics Zseljko, az NKA vezetőedzője: – Kiharcoltuk a győzelmet. A védekezésünk szuper volt, de támadásban még pontosabbnak kell lennünk az elkövetkező mérkőzéseken.
 

Szentpáli Gergő, a Dávid Kornél KA vezetőedzője: – Büszke vagyok a csapatomra. Azt mondtuk, az előző meccsen tapasztalt megilletődöttséget le kell vetkőznünk, ami megtörtént. Erővel is bírtuk végig.

 

Szerző: Szabó Ferenc