Az utolsó pillanatban kapott ki a PMFC

2024. március 18. 09:13 2024. márc. 18. 09:13

Egy harcos, agresszív együttes ellen játszott a PMFC Csákváron az NB II-es labdarúgó bajnokságban. Az elmúlt három mérkőzés hat félideje közül, ötről elmondható, hogy hozzáállásban és taktikai szempontból is rendben volt, egy gyengébb periódusuk akadt csak- mondta a PMFC honlapján a vezetőedző. Ha így tekintünk a lejátszott mérkőzésre Csákváron is, ahogy Mátyus János két mérkőzésre eltiltott tréner, akkor a Csákvár elleni találkozón a záró három percben volt gyengébb periódusuk.

A hazaiak 4-3-3-as felállásban kezdtek. A PMFC megbízott edzője 4-2-3-1 összeállításba küldte a fiukat a pályára. Így Gera Zalán éket játszott. A 29. percig a nézőtéren és YouTube csatornát nézők sem rágták le a körmüket. A hazai játékos, Ominger a tizenhatos bal sarkáról bombázta el a labdát. A Helesfayt helyettesítő Varasdi oldalra tenyerelte a labdát.

A 43. percben Tamás csent el egy labdát a pálya közepén. A hazai középpályás Nagy Zoárdot szöktette. A csákváriak házi gólkirálya 10 méterről a pécsi kapusba bombázta a labdát.

A 45. percben újabb pécsi kapus bravúr. Egy szögletett Nagy tekert vendég kapura, Varasdi nagy bravúrral léc fölé tenyerelte a labdát.

A szünet után pécsi oldalon cseréltek először, a 46. percben Lacza Alexet, Vas Bence váltotta. A 89. percben eldőlt a három pont sorsa. Szakály szögletét Sípos András, a nagy tömörülésbe felugorva fejjel a jobb felsőbe juttatta a játékszert, 1-0.

 

A Csákvár újjáalakult klub a 2002/2003-as szezont a legalacsonyabb osztályban kezdte, ahonnan fokozatosan haladt egyre feljebb, mígnem 2014 tavaszán óriási fölénnyel megnyerte a Nyugati-csoport küzdelemsorozatát és azonnal kiharcolta a visszajutást az NB II-be, ráadásul azóta megszakítás nélkül tagja a Merkantil Bank Ligának. Az immár tízedik éve a másodosztályban szereplő csákváriak legjobb eredményüket 2020-ban érték el, amikor negyedikek lettek a koronavírus-járvány miatt hamarabb lezárt szezonban. Az előző kiírásban pedig 42 ponttal a 15. helyen végeztek.

A Csákvárral eddig csupán 7-szer találkozott az NB II-ben a PMFC, amely során pozitív mérleggel bírnak, ugyanis 3-szor győzelemmel hagyhatták el a játékteret, további 3 összecsapás pontszerzéssel ért véget, 1-szer viszont kikaptak. Legutóbbi ősszel 1-0-s vereséget szenvedtek ellenük. A visszavágás nem sikerült. A Csákvár ismételt.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–PMFC 1–0

CSÁKVÁR: Zelizi – Szalai P. (Nahirnij, 56.), Babós L., Karacs, Murka – Ominger, Mészáros D., Szakály D. – Tamás N. (Yablonsky, 81), Nagy Z. (Simon A., 64.), Gazdag V. (Dusinszki, 64.).

Vezetőedző: Tóth Balázs.
 

PMFC:Varasdi – Terbe, Pejovic, Rácz L., Hadaró (Majnovics, 82.) – Hudák, Harsányi I. (Tóth-Gábor, 90.) – Lacza (Vas B., a szünetben), Szabó M., Miknyóczki – Gera Z. (Rácz B., 56.).

Megbízott edző: Czinkon Szabolcs.
Gólszerző:Simon A. (89.)

 

Tóth Balázs Csákvár:   Helyenként egészen jól játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, de ki is hagytuk azokat. Szerencsére van egy Simon Andrásunk, aki az utolsó percben megmutatta, hogyan kell gólt szerezni. Fontos győzelmet arattunk.
 

Czinkon Szabolcs PMFC: Igazi ki-ki meccset vívtunk. Hiába szereztünk a második félidőben egy szabályos gólt, nem mindenki látta… A találkozó összképe alapján akár egy pontnál is többet érdemelhettünk volna.

 

Szerző: Szabó Ferenc