Danyi Gábor a férfi kézilabdázókat dicsérte az Európa Bajnokságon

2024. január 29. 09:11 2024. jan. 29. 09:11

A magyar férfi kézilabda válogatott történetében előszór végzett Európa Bajnokságon az 5. helyen. A Németországban elért sikerről telefonon Danyi Gáborral, az egykori pécsi sikeredzővel és a magyar válogatott volt szövetségi edzőjével beszélgettünk.

– Nagyobb győzelemnek számít a szlovénok elleni siker, mint ahogy az látszik. A kihagyott négy hetes sokat emelt a mérlegen. A végjáték 3-4 perce alatt 3 gólt dobni sok mindent bizonyíthat. Aki a pályán volt mindent beletett. Számomra úgy tűnt, hogy a szív diadala volt a győzelem. Szakmázni nem nagyok tudok a látottakról. Legvégén Boka Bendegúz két sikeres büntetője, négy elhibázott után óriási fegyvertény volt. Ehhez is extra teljesítményre volt szükség fizikálisan és mentálisan is. Szép játékról nem beszélhetünk, de hasznosról igen. A saját céljukat a játékosok elérték, mindenkiről elismeréssel lehet beszélni. Talán az is fontos volt, hogy ismereteim szerint senki úgy nem sérült meg, hogy a márciusi olimpiai selejtezőn kimaradjon a keretből.

A napokban 60 éves Danyi Gábor nem tagadta Pécshez való kötödését. Megemlítette, hogy Bartucz László profi karrierjét Pécsett kezdte a Pécsi VSE kézilabda csapatában 2010-ben. Már akkor sok pécsi szurkoló és szakember nagy jövőt látott a kapusba.

 

Szerző: Szabó Ferenc