Eligazítást tartottak a Baranya vármegye labdarúgással foglakozó vezetőinek

2024. augusztus 16. 11:49 2024. aug. 16. 11:49

Augusztus közepén megtartotta az őszi labdarúgó-rajt előtti szokásos liga- és küldöttválasztó értekezletét az MLSZ Baranya Vármegyei igazgatósága Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karon. A rendezvényen a szokásostól sokkal többen jelentek meg.

Az eseményen közel 30 egyesület képviseltette magát. Bogyay Zoltán (MLSZ Baranya Vármegyei Igazgató) nyitotta meg az értekezletet, majd tájékoztatta a csapatokat a legfontosabb tudnivalókról, az Igazgatóság munkájáról és a következő idény teendőiről. Szó esett a nevezésekről, szabályzatok módosításáról, statisztikákról, az edzőképzésről, és más a futballal kapcsolatos és a megyénket érintőtémákról.
 

Pfilf László, (MLSZ BVI Titkár) a következő idényre vonatkozó fontosabb tudnivalókat ismertette az egyesületek képviselőivel, majd a bajnokságok sorsolásegyeztetése zajlott. A ligaértekezleten megválasztották az MLSZ küldötteket, a Baranya Vármegyei bajnokságokban szereplő sportszervezeteket továbbra is Réfi Gábor és Hehl Zoltán képviseli az országos szövetség közgyűlésein.
A ligaértekezletet követően a vármegyei amatőr labdarúgó egyesületek főrendezői részére képzést szervezett az Igazgatóság. 
A Főrendezők képzésével az Igazgatóság célja a fegyelmi helyzet javítása, az egyesületek rendezéssel kapcsolatos feladatainak áttekintése, annak érdekében, hogy a rendezők a mérkőzések rendjének biztosításában minél hatékonyabban tudjanak részt venni. Az eseményen, ahol kölcsönösen megbeszélésre kerültek a főrendezői, rendezői feladatok, több mint 20 fő főrendező, valamint az MLSZ BVI Biztonsági Bizottságának Elnöke vett részt.

A rendezvényen megtudtuk, hogy a szebb napokat is megélt geresdlaki csapat létszámprobléma miatt a 2024/25-ös idényben nem áll rajthoz. Ez csak egy eset a sok közül, ugyanis még számos együttes küzd ezzel a problémával országszerte, de nem kell messzire menni, mint az is kiderült, hogy Nagydobsza és a Hobol sem indit csapatot a 2024-2025 évi bajnokságban.

Ismertették a 2024/2025-ös kupasorozat második körében játszó csapatok nevét is. , Csakúgy mint az első fordulóban továbbra is az NB III-as és az alacsonyabb osztályú csapatok lépnek pályára. A PMFC Somogysárdra látogat, a PEAC a Nagykanizsát, míg a Mohács a III. Kerület gárdáját fogadja.

A kupasorozat 2024/2025-ös kiírásában a tavalyival megegyező a lebonyolítás rendje, az első két fordulóban az NB III-as és az annál alacsonyabb osztályú együttesek lépnek pályára. Összesen 172 csapat vesz részt a sorozatban, közülük az első fordulóban 144 együttes lép pályára, a második fordulóban pedig 28 csapat kapcsolódik be.

A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el. Az 2. forduló hivatalos játéknapja: 2024. augusztus 24. A második, illetve az elkövetkezendő fordulókban is az alacsonyabb osztályú együttes szerepelhet hazai pályán, osztályazonosság esetén pedig a korábbi fordulókban kevesebb hazai mérkőzést játszó csapat lesz a pályaválasztó, azonosság esetén az elsőként kihúzott együttes játszhat otthon.

 

Szerző: Szabó Ferenc