Elkezdte az alapozást a PVSK férfi kosárlabdacsapata

2024. szeptember 3. 18:30 2024. szept. 3. 18:30

A címvédő, Falco vendégei volt a PVSK-VEOLIA NB I-es férfi kosárlabda csapata. A harmadik felkészülési találkozón a szombathelyiek magabiztos győzelmet arattak. A vendéglátok kérésére a pontszerzők nevét nem hozták nyilvánosságra. Előtte két alkalommal, a „szomszédvár” Kaposvárral játszottak Micsovicsék, ahol a pécsi és a vendégpályán lejátszott mérkőzést nyerték.

A Kaposvár elleni két győzelem után a magyar mezőny legerősebb csapatával mérhették össze tudásukat. A szombathelyi, zárt kapus edzőmeccs első negyede ráadásul igen jól is sikerült. Bár a Falco erősen kezdett, a játékrész végére már lőtávolon belül volt a PVSK. A második tíz percben aztán a hazaiak megmutatták, hogy mit tudnak – és a tempójukkal nem is nagyon tudták tartani a lépést. Gyorsan meglépett a Szombathely, és a félidőhöz érve már húsz fölötti volt a pécsi hátrány.

A második félidőben már valamivel kiegyenlítettebb volt a játék, de így is benne volt a pakliban, hogy harminc feletti vereség lesz a vége, az utolsó tíz percben viszont szépen dolgoztak Szekulovics fiai. A támadójáték feljavult, így ha szűken is, de ezt a periódust meg is tudták nyerni. A 98-70-es végeredmény miatt szégyenkezni nem kell. Egyrészt ugyanis edzőmeccsről van szó, másrészt pedig újoncként várják az „A” csoport szeptember végi rajtját – nem a bajnoki címvédővel kell magukat összehasonlítani.

Nem sokat kellett várni pécsi oldalon az új nyári szerzemények bemutatkozására, hiszen Szrecsko Szekulovics rögtön a kezdő ötösbe tette Kaposváron, az első találkozón Amorie Archibaldot, Elvis Harvey-t és Chris Paytont is.

 

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében elkészítették a Tippmix Férfi NB I. A csoport menetrendjét, minden meccshez pontos kezdési időpontot rendelve. Így a szurkolók készülhetnek arra, hogy a bajnokság első fordulójában, szeptember 28-án, szombaton 18 órakor lép majd pályára a címvédő Falco vendégeiként a PVSK. A második körben is idegenben szerepel a Pécs, majd, október 5-én, szintén szombaton Körmendre látogat a csapat. Október 9-én játssza az új szezon első hazai tétmeccsét a PVSK-VEOLIA, szerda este 6 órakor, a Paks lesz az ellenfél, a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

 

Szerző: Szabó Ferenc