Éremgyűjteménnyel érkeztek haza a PVSK judosai Pécsre

2023. december 7. 09:24 2023. dec. 7. 09:24

Több érem begyűjtésévél zárták az idei évet a PVSK Judo Szakosztály csapat versenyzői. A napokban Mórahalmon a Diák C, és a III. o. Felnőtt OB-t rendezték. A legkisebbek versenyén Szentpéteri Emese országos bajnok lett a -33kg-os súlycsoportban, Járányi Bíborka szintén dobogóra állhatott, ő a harmadik helyen, bronzéremmel zárta a versenyt.

 

Kersics Antal szakmai vezető így értékelt az együttes internetes oldalán:

Ezen a versenyen indult még Kádár Bálint Magor -30kg, Balogh Barnabás -42kg, Engel Benjamin -39kg. Ők sajnos, nem értek el helyezést, de mindannyian a lehető legtöbbet megtettek, hogy győztes mérkőzést tudhassanak maguk mögött. A picik után a legidősebbek, a felnőttek álltak tatamira. A verseny érdekessége, hogy a Járányi családból Bíborka édesapja, Járányi Zsolt is versenybe szállt a dobogós helyért. A versenyt ő is helyezéssel zárta, második lett a +100kg-os súlycsoportban. A felnőttek versenye még egy csillogó érmet és ezzel bajnoki címet hozott Horváth Dorinának, aki ezen a versenyen nem talált legyőzőre, így országos bajnok lett.

Eredmények, Diák C:

1.hely: Szentpéteri Emese -33kg

3.hely: Járányi Bíborka +45

III. o. Felnőtt Ob:

1.hely: Horváth Dorina Anna -70kg

2.hely: Járányi Zsolt +100kg

Az országos bajnokságokra felnőtt csapatbajnokságon tették fel a koronát a PVSK judosai. Itt két kategóriában versenyezhettek a csapatok. Ezek érdekessége, hogy az idei évtől vegyes csapatokkal indulhattak az egyesületek. A PVSK csapta a II. osztály kategóriában versenyzett és ért el dobogós helyezést, harmadik helyezettként vehették át egyénileg az érmet, és a csapatnak járó kupát. Külön büszkeség, hogy bár egy versenyzőt egyszeri igazolással indított a csapat, de Sándor Luca a PVSK csapatával edz minden nap, így már ő is a PVSK csapatához tartozik. A bajnokságon a csapat minden tagja a PVSK Judo Szakosztály versenyzője.

A csapat tagjai:

Máj Veronika, Takács Sára, Sándor Luca, Horváth Dorina Anna, Kosztor-Nemes Marcell, Kenderesi Péter, Kersics Dávid


Szerző: Szabó Ferenc