Három rangos díjat zsebelt be a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola

2024. február 27. 14:33 2024. feb. 27. 14:33

A Sportiskolák Országos Szövetsége díjátadó gálán a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola az egyesületi típusú sportiskolák kategóriájában a második helyezést érte el. Turós Máté szakosztályvezető és úszóedző az egyesületi jellegű sportiskolák kategóriájában a legjobb edzőnek járó díjat kapta meg. A csapatsportágban versenyző fiúk kategóriájában a legjobb sportolónak járó elismerést Divják Deján vízilabdázó vehette át.

A Sportiskolák Országos Szövetsége február 27-én, a Magyar Sportok Házában tartotta meg a 8. SIOSZ-gálát, ahol ünnepélyes keretek között díjazták a 2023-as év legkiemelkedőbb hazai sportiskoláit, edzőit és versenyzőit.

A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola az egyesületi típusú sportiskolák között a 2023-as eredmények alapján a második helyen végzett. A legeredményesebb sportiskola címet ez alkalommal a KSI érdemelte ki.

Turós Máté, a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola úszószakosztályának vezetője az egyesületi jellegű sportiskolák kategóriájában a legjobb edzőnek járó díjat vehette át. Turós Máté tanítványai közül Jászó Ádám tavaly egy harmadik helyet ért el az U23-as Európa-bajnokságon, míg Hartmann Máté negyedik lett az Ifjúsági Európa-bajnokságon. Emellett összesen 5 országos bajnoki címet szerzett, valamint egy második, egy harmadik és két negyedik helyezést ért el.

A köznevelési típusú vagy egyesületi jellegű sportiskola legjobb csapatsportágban versenyző fiú sportolója kategóriában Divják Deján végzett az első helyen. A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola vízilabdázója részt vett az U15-ös Európa-bajnokságon győztes csapatban, továbbá harmadik helyen végzett az Országos Serdülő Bajnokságon és negyedik helyen az Országos Gyermekbajnokságon.

Forrás: psnzrt.hu