Három saját nevelésű fiatallal hosszabbított az NKA

2024. május 15. 10:06 2024. máj. 15. 10:06

Még csak most ért véget az NKA Universitas Pécs első felnőtt szezonja az A csoportban, már is elkezdtek dolgozni a jövő évi keret kialakításán. Csirke Ferenc vezetésével az NKA 6. helyen zárta a bajnokságot. Feltehetően az ide jó szereplésüknek is köszönhetően 3 saját nevelésű fiatalnak kínáltak új szerződést, amit el is fogadtak. Herger Salamon, Scherer Bálint és Rátgéber Tamás is a klub játékosa marad.

Mondhatjuk, hogy egy kimagasló szezonon van túl az NKA, hiszen újoncként végeztek a bajnokság 6. helyén. A vezetőség viszont nem tétlenkedik, már is elkezdtek azon dolgozni a klubnál, hogy megerősítsék a jövő évi keretet, a még jobb teljesítmény reményében. Kezdésnek a saját nevelésű triónak ajánlottak új szerződést.

A mögöttünk hagyott szezonban leginkább Herger és Scherer kaptak szerepet a csapatban a hármasból, különösen Scherer volt az, aki kulcsszerepet játszott a csapat menetelésében. Scherer kiválóan dobta a triplákat, 34 mérkőzésen lépett pályára a bajnokságban, átlagosan közel 17 percet játszva meccsenként, és 4,4 pontot és 2,8 lepattanót átlagolt. Feltehetőleg a következő szezonban még nagyon terhet rakhatnak a vállára.

Herger főként a magas posztokon kapott lehetőséget, átlagosan 10 percet töltve a pályán az A csoportos mérkőzéseken, amikor lehetőséget kapott a szakmai stábtól. Bár rendelkezik az adottságokkal - magas, rugalmas játékos -, az igazi áttörés még előtte áll az NKA-ban, amit meg is ugorhat a következő évadban.

Rátgéber Tamás az A csoportos csapatban idén peremjátékos volt, mindössze tíz mérkőzésen lépett pályára, és akkor is kevés játéklehetőséget biztosított neki a szakmai stráb. Ebben a szezonban inkább a zöld csoportban volt alapember. Az ő célja az lehet, hogy többször léphessen pályára az NB1 A csoportjában.

Kiemelt fotó: NKA Universitas Pécs