Jelentős változások a városi kispályás labdarúgó bajnokságban

2024. március 28. 20:51 2024. márc. 28. 20:51

PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola idén is megrendezi a Pécs Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokságot. Ezúttal azonban a „nagyokhoz” hasonlóan, őszi-tavaszi lebonyolításban szervezik meg a népszerű küzdelemsorozatot. Idén tavasszal egy mini bajnokságra várják a csapatokat nyílt, amatőr, szenior 40+ és szenior 50+ csoportokban. Részleteket tudtunk meg Rózsa Gábortól, a versenybizottság vezetőjétől.

A nevezéseket 2024. március 29-ig (péntek), elektronikus úton a pecsikispalya@psnzrt.hu címre kell beküldeni. Amennyiben szükséges, az érintett csapatokat hiánypótlásra szólítják fel. Hiánypótlásra 2024. április 7-ig (vasárnap) van lehetőség elektronikus úton.

A bajnokság célja Pécs város területén működő kispályás labdarúgó csapatok részére rendszeres szabadtéri játék- és sportolási lehetőség biztosítása, a kispályás labdarúgás népszerűsítése, a szabadidő eltöltése szervezett, kulturált formában.

Az előző évi Nyílt osztályban induló csapatok az új csapatokkal kiegészülve idén is a Nyílt bajnokságban indulhatnak, szem előtt tartva a versenykiírásban, az életkorra és a nevezésre vonatkozó előírásokat. A nevezési lappal együtt be/megküldött nevezési díjat nem áll módukban visszafizetni. Amennyiben 2024-ben egy csapat visszalép, vagy kizárásra kerül, a következő szezonban csak a korhatárnak megfelelő legalacsonyabb osztályban indulhat. A játékoslista aláírásával a játékosok hozzájárulnak a személyes adataik kezeléséhez, és ahhoz, hogy a mérkőzések alatt fotók készüljenek róluk, amelyeket a honlapukon megosztanak.

A nevezés és a nevezési díj befizetése 2024. április 4-ig adható be (Nyílt, Szenior 40+, Szenior 50+). Az Amatőr bajnokságban a nevezési határidő 2024. április 26. 2024. április 4. után már csak újabb nevezést csak az Amatőr bajnokságba tudunk befogadni. A játékoslista a bajnokság megkezdéséig 2024. április 14-ig. (Nyílt, Szenior 40+, Szenior 50+) (2024. április 29. Amatőr bajnokság) pótdíjmentesen módosítható. 3 Versenykiírás 5. A bajnokság rendszere. A szervezők fenntartják a jogot a bajnoki csoportok módosítására, a nevezett csapatok számától függően. Ebben az esetben a ligaértekezleten megszavazott és elfogadott (többségi szavazat) lebonyolítás alapján kerül a bajnokság megrendezésre. Nyílt bajnokság: • 10 fordulós (oda-visszavágó) vagy 7 fordulós alapszakasz és 3 forduló rájátszás Amatőr bajnokság (Minimum 6 csapat nevezése esetén indul 2024. április 30-án). A nevezett csapatok létszámától függően alakul ki (minim 6 mérkőzés/csapat) Szenior 40+ bajnokság: • 10 fordulós (oda-visszavágó) vagy 7 fordulós alapszakasz és 3 forduló rájátszás Szenior 50+ bajnokság: • 10 fordulós (oda-visszavágó) vagy 7 fordulós alapszakasz és 3 forduló rájátszás Minden bajnokságban az alapszakaszból az összes eredményt viszik tovább a csapatok a rájátszásba. Az alapszakasz, valamint a rájátszás eredményei együtt adják meg a bajnokságok végső eredményét. A „Mini” bajnokság a 2024. június 30-ig befejeződik.

Szerző: Szabó Ferenc