Kikapott Budapesten a PVSK-VEOLIA

2023. december 11. 09:56 2023. dec. 11. 09:56

Nem játszott jól a fővárosban a soros bajnoki mérkőzésén a PVSK-VEOLIA férfi kosárlabda csapata. Az utolsó negyedben sikerült fordítani, a hajrá a MAFC-nak sikerült jobban és Budapesten megtörték a pécsiek sikersorozatát, ami először fordult elő a 2023-2024 évi bajnokságban.

MAFC*PVSK-VEOLIA 83-75

(24-19, 19, 24, 19-15, 21-17)

 

Ahogyan arra számítani is lehetett, a MAFC ellen nagyon nehéz mérkőzést játszott a PVSK. Az első negyedben a hazaiak rögtön jelezték, hogy bizony véresen komolyan veszik a találkozót és mivel ez azzal párosult, hogy a vendégeknek nem igazán ment a játék, a fővárosi alakulat előnybe is tudott kerülni, tíz perc után öttel vezetett Lakits András együttese.

A második negyed sem indult jól, hiszen néhány perc alatt tíz pontra nőtt a differencia, így világossá vált, hogy változtatni kell valamin. Ekkor úgy tűnt, hogy végre kezd összeállni Szrecskóék játéka. Ennek eredményeként elkezdtek faragni a hátrányukból, a nagyszünetre már egál volt a meccs.

A folytatásban nagyon sokat hibáztak, a büntetőik is rendre kimaradtak, a lepattanókért folytatott harcban pedig nagyon sokszor nem tudtak mit kezdeni a túloldalon Bordáccsal. Az igazán nagy baj az volt, hogy Mokánszkin, és időnként Plézeren kívül nem nagyon akadt olyan ember, aki pontokat tudott szerezni

Remek védekezéssel kezdték a záró negyedet. Azt hihettük, hogy innen már nem engedik ki a kezünkből a győzelmet a pécsiek, azonban az utolsó percekben ismét jöttek a kimaradó dobások, a túloldalon pedig sorra szerezték a pontokat Polgárdyék. Így az utolsó percre fordulva már ismét a PVSK-nak kellett az eredmény után futni.

A héten hazai pályán a megfogalmazott cél érdekében győzni kel a Vasas ellen.

MAFC: Polgárdy 15/3, Pápai 6, Pintér 8/3, Buzás 5/3, Bordács 12. Cs.: Katona 23/15, Biber 6, Misek 5, Komma , Kovács 3.

Vezetőedző: Lakits András.

 

PVSK-Veolia: Micsovics 4, Németh A., Plézer 11/6, Bíró O. 9, Horti 2. Cs.: Mokánszki 20/9, Antóni 7/3, Ravasz 5/3, Molnár 7/3, Frank 8, Radó 2.

Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

 

 

Lakits András, a MAFC vezetőedzője: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Ahogy elmondtam a meccs előtt, a védekezés volt a kulcs, nagyon örülök, hogy ebben óriásit léptünk előre, 75 ponton tartottuk azt a csapatot, amelyik 100 fölött átlagolt idáig. Jó mérkőzés volt, tele érzelmekkel, engem is kicsit elvitt az indulat, ezért elnézést kérek a pécsiektől. Azt gondolom, hogy nagyon szépen játszottunk és teljes mértékben megérdemelten nyertünk. Nagy siker ez nekünk, de nem áll meg az élet, szeretnénk tovább gyűjteni a győzelmeket.

Szrecsko Szekulovics, a PVSK vezetőedzője: Nem játszottunk a saját ritmusunkban, gratulálok a MAFC-nak!

 

Szerző: Szabó Ferenc