Komoly kihívások várnak az új szezonban a PEAC női röplabda csapatára

2024. július 23. 09:53 2024. júl. 23. 09:53

A PEAC röplabda szakosztály létszáma folyamatosan bővül, immár közel 350 sportoló röplabdázik a PEAC-ban. Ez egyebek mellett annak is köszönhető, hogy néhány éve kiépítette a bázisiskolai rendszerüket, így két általános iskolában és három középiskolában is működnek már előkészítő csoportjaink. A női és a férfi együttesük az NB II-es bajnokságban játszik - értékelt lapunknak Horváth Alexandra vezetőedző.

Az NBII-es női röplabda csapat szezonját és annak legmeghatározóbb pillanatait Horváth Alexandra vezetőedző értékelte, aki éveken keresztül az NBI-ben játszott Kaposváron.

 

Horváth Alexandra: Egy elég nehéz szezonon vagyunk túl, hiszen a lányoknak ismét két fronton kellett helytállni. Örülök, hogy mind az NBII-ben és mind az U20 másodosztályban sikerült helytállnunk. Az NB II-ben szépen indítottuk, szoros, küzdelmes meccseken maradtunk alul, de sikerült felállnunk belőle, s megmutattuk, hogy egy igazi csapatként küzdve, bármire képesek lehetünk, képesek vagyunk.

A rájátszásban sajnos az utolsó két meccset elveszítettük egy esélyesebb Közgáz csapatától és egy otthon nagyon agresszívan játszó Palotától, de ezzel szemben több nagyon emlékezetes meccset játszottunk (az NBI-be feljutó Kecskemét elleni 3:2 vereség, vagy hazai pályán a Palota elleni 3:0 győzelem). Büszke vagyok a lányokra, hogy ilyen szép eredményt értünk el a szezonban. Nagyon sokat fejlődtünk technikailag, taktikailag és mentálisan is, s egy hosszú nyári szünet után remélem ez a fejlődés majd folytatódik és a fiatalokkal kiegészülve még nagyobb sikereket érhetünk el. Úgy érzem, hogy egy szerethető csapattá formálódtunk a szezon végére, akik megmutatták, hogy számunkra nincs akadály, mindent megteszünk a sikerért. Nagyon örültem, hogy részese lehettem ennek a fejlődésnek, s jövőre újult erővel tudok/tudunk belevágni az új kihívásokba.”

 

Szerző: Szabó Ferenc