Közel voltak a meglepetéshez a mislenyi kézilabdás lányok

2023. szeptember 3. 21:24 2023. szept. 3. 21:24

A Kozármisleny története során először szerepelhet a magyar női kézilabda legmagasabb osztályában. Az egyesület több, mint 30 éve íródó történelmében még nem volt példa hasonlóra, pedig a lányok évek óta az NB I/B élmezőnyébe tartoztak, a legjobb csapatok közé azonban most először sikerült beverekedniük magukat. Ennek köszönhetően olyan csapatokat láthatunk majd Kozármislenyben illetve régiónkban, mint a Győri Audi ETO KC, az FTC-Rail Cargo Hungaria, a DVSC- Schaeffler vagy a Praktiker-Vác, illetve számos más, komoly játékerőt képviselő gárdát. A szombat esti Vác elleni találkozó 23-26-os eredménnyel fejeződött be.

Az egyesület tagjai és a játékosok alig várták már, hogy hétről hétre a legjobb csapatokat hozhassák el a nézőknek a kozármislenyi városi sportcsarnokba. Az első hazai bajnokit a Praktiker-Vác csapata ellen játszották. A szurkolok között sok szakmabelit láthattunk. 

A mérkőzésen újonc baranyaiak lőtték a mérkőzés első két gólját,  5–5 után a Vác fordított, de a szünetre egyenlített a Kozármisleny, sőt a második játékrészben is jól tartotta magát, 20–18-nál még vezetett. Akkor beállt egy kisebb rövidzárlat, a Vác egy 4-1-es szakasszal fordított, és a hajrában két emberhátrányos gólt is szerezve kiharcolta a 23-26-os győzelmet.

Gyulay László, a Kozármisleny vezető edzője a mérkőzés után elmondta:

"Nagyon jó hallgatni a közönség hangját a mérkőzés végén. Ünneplik a lányokat. Egy háromperces periódusban veszítettük el a mérkőzést a rutintalanságunknak köszönhetően. Egyébként remekül játszottunk. Büszke vagyok a csapatomra."


Kozármisleny KA–Praktiker-Vác 23–26 (14–14)
Gólszerzők: Scheffer 6 (1), Bánfai 4, Grosics 2 (2), Hadnagy 2, Lengyel 2, Szatmári 2, Zsemberi 2, Grénus 1, Imrei N. 1, Imrei R. 1, illetve Tyiskov-Helembai 9, Kuczora 7 (4), Marincsák 5, Ferenczy 2, Such 2, Csíkos 1
Kiállítások: 8, illetve 6 perc
Hétméteresek: 3/4, illetve 4/4