Lépéselőnyben a Panthers - karnyújtásnyira az első osztály

2024. május 8. 11:33 2024. máj. 8. 11:33

Meglehetősen súlyos verésbe szaladt bele a PVSK-Veolia Budapesten, a csaknem teltházas Lauber közönsége előtt viszont sikerült javítani a botlást, így a pécsi csapat egy győzelemre van az A csoporttól.

A PVSK nagy lendülettel és kiváló dobóhatékonysággal kezdte a mérkőzést, a második negyed elején már 19 pontos hátrányban voltak a Lakits-tanítványok, akik a folytatásban ismét tanúbizonyságot tettek tartásukról, többször is felzárkóztak négy pontra és az utolsó percig meccsben voltak, de már nem tudták utolérni a hazaiakat.

A nagy különbségű újbudai vereség után légióst cserélt Szrecsko Szekulovics, ezúttal Ognjen Micsovics helyett honfitársa, Luka Igrutinovics kapott lehetőséget, és ha már pályán volt, meg is szerezte az első pécsi kosarat faulttal együtt Archibald középtávolija után. Bordács és Plézer gólváltását követően Polgárdy, majd Archibald büntetőzhetett, a 4. percben 7-5-re vezetett a vendég gárda – ekkor még nem sejtettük, hogy a találkozón utoljára. Pedig így lett, akárcsak az első meccsen, ismét szórta a kosarakat Antóni és Plézer, Lakits Andrásnak kellett időt kérnie a gólgazdag periódus végén (22-14). Ez sem segített, 9 ponttal többet szerzett ugyanis a Panthers (28-19).

A pécsi csapatot látszólag nagyon feltüzelte a hazai szurkolótábor, az első félidőben produkált játékuk abszolút ezt jelzi. Az előző meccsen összeszedett 51 pontos hátrány nemhogy csökkenni látszott, hanem a Pécs uralta az első két negyedet, végig dominálva és kézben tartva a mérkőzést. Bár voltak feszült pillanatok, a PVSK magabiztos 12 pontos előnyt tudhatott magáénak a nagyszünetben

A második félidő még feszültebb volt, mint az első. Folyamatos reklamálások, számtalan személyi hiba mindkét oldalon, rengeteg elrontott dobás, elveszített labdák, szenvedélyes vetődések és minden, ami egy igazi kosárlabda csata tartozéka. Mindez úgy, hogy közben lassan elolvadt a Panthers előnye. Archibald és Buzás nagy teljesítménye ellenére is, mindig volt valaki a pécsiek közül, aki a legkritikusabb pillanatokban tudta lendületben tartani a csapatot. Hol Antóni egy hárompontossal, hol Plázer egy merész megindulással, máskor pedig Mokánszki egy fontos lepattanóval. A pécsi szurkolóknak pedig jár a dicséret, mert nagyon kitettek magukért a lelátón.

 

Óriásit fordult a világ, a történelmi vereség után ismét előnyben a Panthers és egy győzelemre van a feljutástól.

Pécsi VSK-Veolia – Újbuda MAFC 95-89 

(28-19, 21-18, 17-23, 29-29)

 

PVSK: Igrutinovics 16, Németh A. 2, Plézer 17/6, Antóni 23/9, Horti 3. Cs: Mokánszki 15/6, Halász 8/6, Frank 4, Bíró 3/3, Radó 2, Molnár M. 2.

Edző: Szrecsko Szekulovics

 

MAFC: Polgárdy 22/9, Pintér 7/6, Archibald 25/3, Bordács 4 (+12 lepattanó), Pápai 2. Cs: Buzás 14/9, Biber 8, Katona 5, Komma 2.

Edző: Lakits András

 

Szrecsko Szekulovics: Gratulálok a játékosaimnak! Az utolsó mérkőzésen nagyon fájó vereséget szenvedtünk, ennek ellenére nagyon jól reagáltunk a folytatásban és talpra álltunk. Szeretném újra megdicsérni a közönséget, nagyon együtt éltek a játékkal, kiváló hatodik játékosként segítették a csapatot. Kulcsmérkőzés volt a mai, újra megvédtük hazai pályánkat. Szeretném külön megköszönni a Horti Bálint és a Bíró Olivér munkáját, hiszen sérülések hátráltatták őket, ennek ellenére nagyon hasznos tagjai voltak a csapatnak ma is. Mindenkit ki tudnék külön-külön is emelni, nagyon jól játszott mindenki, nagyon boldog vagyok, jó érzés a PVSK edzőjének lenni, remélem sikerül elérni a célunkat és együtt ünnepelhetünk a szurkolóinkkal!

 

Fotók: Kurdi József