Nem engedte ki a feljutási célokat saját kezéből a PVSK

2024. március 22. 14:42 2024. márc. 22. 14:42

Csütörtökön, este 6 órai kezdettel az alapszakasz első helyéért játszott a Pécsi VSK VEOLIA a MAFC csapatával. Két fordulóval az alapszakasz vége előtt egyre tisztább a kép az NB I. B Piros csoportjában. Két körrel a vége előtt ugyanis két győzelemmel a PVSK áll jobban a második MAFC-nál, és néggyel a harmadik Vasas Akadémiánál. Ez persze azt is jelenti, hogy másodiknál rosszabb pozícióban már nem végezhet Biró Olivér csapata.

Az odavágón ősszel, a Gabányiban vereséget szenvedett a pécsi együttes. Az egyetemisták az utolsó öt mérkőzésén azonban kétszer is vereséget szenvedtek Lakits András együttese ellen. Legutóbb épp a Salgótarján kapta el őket Budapesten. A lényeg azonban az, hogy a VEOLIA sorsa a saját kezében van, a csütörtök esti vereség ellenére.

 

PVSK: IGRUTINOVICS 18, Németh A. 3/3, Frank 2, Bíró O. 9/3, HORTI 9. Csere: Mokánszki 10/6, Plézer 7, Halász Á. 14/9, Harka, ANTÓNI 13/9, Molnár M. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. 

 

 

ÚJBUDA MAFC: Archibald 19, POLGÁRDY 27/6, Pintér D. 6/6, BORDÁCS 10, PÁPAI 13. Csere: Biber 2, Buzás 2, Katona J. 6, Komma 2, Misek. Vezetőedző: Lakits András.

 

Pécsi VSK-VEOLIA-ÚJBUDA MAFC 85-87

 

(21-19, 38-26, 16-24, 10-18)

Szrecsko Szekulovics, a PVSK vezetőedzője: Gratulálok a MAFC-nak. Jól kezdtük a mérkőzést, jól is játszottunk, aztán nagyon gyengén folytattuk a második félidőben, nem tudtunk betalálni, rossz döntéseket hoztunk. Sajnálom nagyon, köszönöm a szurkolóknak, nem ezt akartuk látni.

Lakits András, a MAFC vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, elképesztően ellentétes félidőkön vagyunk túl. 59 pontot kaptunk az elsőben és csak 26-ot a másodikban, úgy érzem, hogy ez hozta meg a győzelmet. Azt kértem a fiúktól a félidőben az öltözőben, hogy haljanak meg minden labdáért, így tettek. Nagyon büszke vagyok rájuk, hiszen iszonyatosan mélyről jöttek vissza, 60 pontot kapni az első félidőben nagyon sok. Megérdemelt a győzelmünk, nagyon fontosnak tartom, hogy itt is tudtunk nyerni. Nem a mi kezünkben van a sorsunk, a második helyünk biztos, bízunk a lehetséges első helyben. Nagyon remélem, hogy találkozunk még a PVSK-val nem csak a Hepp Kupában. Köszönjük annak a pár embernek, akik elkísértek minket.

 


Szerző: Szabó Ferenc