Nem fért bele a mislenyi vereség - kirúgták a PMFC vezetőedzőjét

2023. szeptember 28. 13:46 2023. szept. 28. 13:46

A Merkantil Bank Ligában szereplő PMFC vezetése felbontotta Weitner Ádám szerződését a rossz eredmények miatt. A végállomás a Kozármislenyben elszenvedett 3-0-ás vereség volt.

Weitner Ádám nem találta az ellenszert a gólínségre. A pécsi csapat vezetősége úgy döntött, hogy új impulzusokat próbálna ki a PMFC kispadján. Krízishelyzet azért nem alakult ki a piros-feketéknél, de jogosan érte az a kritika a csapatot, hogy nagyon kevésszer talál utat a hálóba. A gólínség az utolsó két meccsen a meggyengült védekezéssel már nem fért bele. A Csákvár és a Kozármisleny ellen már egy teljesen szétesett csapat benyomását keltette a PMFC.

A pécsi csapat közleményéből kiderül, hogy Weitner Ádám utódját még gőzerővel keresik, szeretnének egy megalapozott, átgondolt stratégia alapján választani és szerződni. A keresés ideje alatt az együttes eddigi asszisztens edzője, Németh Zsolt irányíthatja a Munkást.

A PMFC kilenc fordulót követően, jelenleg a Merkantil Bank Liga 8. helyén áll, 13 megszerzett ponttal, és mindössze 4 lőtt góllal.